Jonathan Ortmans: GEW 2015 este cel mai mare eveniment organizat până acum

ortmans
Foto:Jonathan Ortmans

Până duminică, 22 noiembrie 2015, vom fi implicați în cadrul Săptămânii Globale a Antreprenoriatului (#‎GEW2015Moldova‬), vom serba antreprenoriatul în toate formele sale, ca ulterior să adunăm toate rezultatele într-un raport de impact pentru a realiza o totalizare a evenimentelor, programelor de dezvoltare, lecțiilor învățate din interacțiunea tuturor sectoarelor pentru prosperitatea națiunii.

Unul din promotorii Rețelei Globale este președintele GEN Global, Jonathan Ortmans, care vine cu un cuvânt de deschidere pentru campania socială de dezvoltare a antreprenoriatului în Republica Moldova și expansiunea acestuia la nivel global, inițiată de GEN Moldova.

 

„Sunt Jonathan Ortmans, președintele Rețelei Globale a Antreprenoriatului (Global Entrepreneurship Network – GEN), organizația de la care a pornit Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (GEW). Îmi pare rău că nu pot să fiu alături de voi, în Republica Moldova, pentru a celebra Săptămâna Globală a Antreprenoriatului (#GEW2015Moldova)”, își începe discursul Jonathan.

De asemenea, el menționează că Olesea Fortuna, președintele GEN Moldova, și echipa ei depune eforturi „globale” să implice Republica Moldova în activitățile pe care le organizează GEN, ca și Moldova să poată beneficia de cunoștințele bazate pe experiența celor 160 de state care fac parte din Rețeua Globală a Antreprenoriatului. Ortmans spune că va face tot posibilul să viziteze Republica Moldova și că va depune toate eforturile să susțină inițiativele de dezvoltare a ecosistemului antreprenorial viabil.

Printre activitățile din cadrul #GEW2015 se numără lansarea „Indexului Global al Antreprenoriatului”, o evaluare a performanței a 142 de economii antreprenoriale, a antreprenorilor locali din aceste 142 de state, abilitatății acestora de a crea locuri de muncă, de a aduce inovații și de a îmbunătăți viața cetățenilor.

 

#gew2015md

Antreprenorii vor avea o nouă posibilitate de a intercaționa. La nivel global va fi lansat „GEN Compete”, o platformă online care va oferi posibilitatea oricărei organizații din lume să găzduiască o competiție online a Business Planurilor.

Platforma va reprezenta un instrument important care va oferi factorilor de decizie posibilitatea de a înțelege cum să conectăm cât mai mulți antreprenori, să le ofere posibilitatea de a testa ideile de afacere cu colegii lor, să primească feedback de la mentori și să găsească modalități care ar poutea duce la îmbunătățitea și validarea conceptului de afaceri.

În cadrul #GEW2015Moldova va fi pusă în discuție o serie de subiecte globale: Antrerpenoriatul pentru TINEri, Femeile în antreprenoriat, Orașele antrerpenoriale și rolul lor vital de a îmbunătăți bunăstarea și calitatea ecosistemului național.

De asemenea, vor fi abordate investițiile, modelele de investiții: Crowdfunding, Rețeaua Globală a Investitorilor, o parte componentă importantă a GEN, care aduce împreună investitorii și antreprenorii.

 

#gew2015md

Vor fi organizate finalele competițiilor. Finala națională a bătăliei investițiilor Get In The Ring (#‎GITR2015Moldova), precum și finala internațională din Copenhaga a Creative Business Cup.

Dar atunci când evenimentele din cadrul Săptămânii se vor încheia, avem plăcerea să vă invităm să vă alăturați echipei GEN.

Din 2014, mișcarea GEW s-a închegat într-o rețea globală, într-o comunitate de programe și servicii, care vor ajuta statele-membre să îmbunătățească abilitățile de a înțelege și a ajuta antreprenorii. GEN, care are reprezentanți în majoritatea statelor de pe glob și în Republica Moldova, oferă posibilitatea nu doar de a celebra antreprenoriatul, dar de a aduce cele mai noi cercetări, politici, programe de educație antreprenorială. Cel mai important aspect însă este faptul că antreprenorii pot să învețe de la colegii lor, să creeze comunități, să înțeleagă cum să se dezvolte în acest ecosistem global.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente