Bine să cunoști aceste lucruri! Cum depistezi o geantă contrafăcută

12224269_1695329580750322_1424526857_n
Foto:Photo Credit: Instagram

An de an, producătorii de genţi false sunt capabili să scoată pe piaţă produse contrafăcute din ce în ce mai greu de depistat. În cazul în care îţi doreşti o geantă de designer, însă din varii motive nu o poţi cumpăra din magazinul real al brand-ului, iată câteva lucruri pe care ar trebui să le iei în calcul pentru a scădea riscul de a fi înşelată:

Familiarizează-te cu modul în care ar trebui să arate produsul (într-un magazin real care vinde piesa respectivă, ori online, pe website-ul producătorului), astfel încât să poţi depista eventuale detalii care nu sunt la locul lor. (De pildă, unii producători de marfă contrafăcută tind să imprime logo-ul brand-ului pe fiecare element de hardware (fermoare, lacăte decorative etc). Asigură-te că acestea sunt prezente şi în cazul modelului autentic. Asigură-te, de asemenea, că ştii ce părţi ale produsului trebuie să fie realizate din ce material. Unele genţi sunt create dintr-un mix de părţi din piele + părţi din pânză).

Acordă o atenţie sporită cusăturilor. Acestea trebuie să fie simetrice pe toată suprafaţa produsului şi nu ar trebui niciodată să fie dublate pe dedesubt. În cazul în care produsul este realizat manual, cusăturile ar trebui să varieze vag în lungime – cusăturile identice sunt marca maşinii de cusut.

În cazul în care este vorba despre un produs imprimat cu un logo sau print oarecare, asigură-te că imaginea este simetrică pe toată suprafaţa genţii – detaliile grafice trebuie să se îmbine perfect la nivelul cusăturilor şi al marginilor. Chiar şi o imperfecţiune sau dezbinare de 1 mm este un semnal de alarmă.

Verifică dacă produsul este din piele (ori dacă anumite părţi, precum baretele şi marginile – în cazul unor genţi Louis Vuitton, de pildă – sunt din piele). Ar trebui ca materialul să miroasă a piele şi să fie moale, dar uscat – niciodată lipicios ori uleios.

Prezenţa plasticului protector (de regulă în jurul baretelor şi/sau al părţilor metalice precum capetele fermoarelor) este un semn aproape sigur al unui produs contrafăcut.

Prezenţa etichetelor care atestă faptul că produsul a fost creat cu piele veritabilă (mici swatch-uri din piele în forma unui scut) este un alt semn aproape sigur că este vorba despre o piesă contrafăcută. Producătorii reputaţi nu au nevoie să asigure cumpărătorul de autenticitatea materialelor folosite.

Verifică părţile metalice – fermoare care se închid/deschid cu dificultate, accesorii în plus sau minus (lacăte, charm-uri etc), părţi metalice care par a fi prea uşoare sau care au o culoare suspicios de aurie/argintie – sunt toate semne ale unui produs contrafăcut.

Asigură-te că verifici căptuşeala. Aici este locul în care mulţi producători de falsuri dau greş, din cauza faptului că lucrează după fotografii pentru a reproduce piesele autentice. Căptuşeala ar trebui să fie exact de aceeaşi nuanţă ca şi exteriorul genţii.

Un alt loc unde producătorii de genţi contrafăcute dau greş deseori sunt buzunarele – verifică existenţa lor, numărul lor (nu uita de buzunarele interioare!) şi dacă ar trebui sau nu să aibă fermoar.

Verifică atent toate marcajele. Orice literă lipsă (în logo, pe plăcuţa din interior, dacă este cazul etc.) este o sursă majoră de suspiciune.

Atenţie! Nu toate genţile de designer au o plăcuţă metalică în interior – Hermès este un astfel de exemplu. Producătorii de falsuri însă poziţionează adesea plăcuţe în interiorul genţilor, inscripţionate cu coduri inventate. Dacă achiziţionezi o geantă care ar trebui să aibă în interior o astfel de plăcuţă, ai grijă să verifici că font-ul folosit este cel corect.

Verifică locul de manufactură. Mulţi producători de falsuri imprimă „Made în France” ori „Made în Italy” pe produse ale brand-urilor din ţara respectivă, însă acesta nu este mereu cazul real. Louis Vuitton, de pildă, produce o linie de genţi în Spania, în timp de Chanel produce unele genţi în Italia.

Bonus tips pentru shopping-ul online:

Verifică sursa – achiziţionează exclusiv de pe site-uri cu reputaţie şi fereşte-te de cele ce conţin greşeli gramaticale ori care oferă preţuri incredibil de mici (o ofertă prea bună că să fie adevărată probabil chiar aşa şi este). Înainte de a face o achiziţie, verifică atent toate paginile site-ului – deţine o secţiune de FAQs? Press page? Oferă certificate de autenticitate şi/sau opţiunea returnării produsului în cazul în care acesta nu corespunde descrierii afişate?

Verifică imaginile – nu cumpăra niciodată un produs doar pe baza unor imagini generice (aşa-numitele stock-photos). Un website ce vinde produse autentice ar trebui să ofere imagini reale ale produselor şi, pe deasupra, să fie dispus să trimită clienţilor fotografii în plus cu produsul dorit, la cerere.

Un website care deţine un stoc mare dintr-un produs care are o listă de aşteptare în magazine reputate ori care a fost deja epuizat peste tot este cel puţin suspicios. La fel de suspicios este un website care are preţuri considerabil mai mici decât orice alţi competitori.

Sursa: One.ro

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente