Belarus este un punct important pentru exportul vinurilor moldoveneşti

wineof
Foto: Vinurile din Moldova în Belarus

Vinificatorii moldoveni își consolidează eforturile pentru a-și spori vânzările pe piața internațională. În premieră, nouă producători autohtoni s-au reunit sub umbrela brandului de ţară „Vinul Moldovei”, pentru a promova vinurile noastre pe piața din Belarus.

Timp de trei zile, ei participă la expoziţia specializată „Producători de vinuri, băuturi tari, bere și băuturi nealcoolice”. Oaspeții evenimentului internațional vor fi jurnalişti, formatori de opinie, parteneri de afaceri, distribuitori, importatori şi vizitatori de rând. Companiile vinicole aflate la Minsk se bucură de sprijinul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului, care continuă ampla campanie de promovare a brandului de țară „Vinul Moldovei” pe cele mai importante piețe internaționale.

Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Naţional al Viei şi Vinului:ONVV a decis să participe la acest eveniment, deoarece piața belarusă este una din cele mai importante pentru vinurile Moldovei. Expoziţia este vizitată de zeci de mii de consumatori, iată de ce reprezintă o platformă perfectă pentru atragerea unor noi clienţi, creşterea loialităţii, dar şi pentru promovarea Republicii Moldova ca stat producător de vinuri de calitate. Sunt convins că participarea la acest eveniment ne va asigura lărgirea sortimentului de exporturi în Belarus. Ne dorim să câștigăm aprecierea consumatorului, iar drept rezultat, Vinul Moldovei să fie recomandarea de referință pentru belaruși”.

La cea de-a VII-a ediţie a expoziţiei „Producători de vinuri, băuturi tari, bere și băuturi nealcoolice”, vinurile noastre vor concura în topul preferinţelor cu cele din Georgia, Grecia şi Italia. Țara noastră este reprezentată în cadrul evenimentului de companiile vinicole „Fautor”, „Migdal-P”, „Gitana”, „Castel MIMI”, „Nis-Struguraş”, „Vinia Traian”, „DK Intertrade”, „Alianța-Vin” şi „Mold-Nord”.

Republica Belarus reprezintă pentru vinurile moldoveneşti una dintre pieţele principale din spaţiul CSI. Aceasta este cea de-a șasea ţară după volumul exporturilor de vinuri îmbuteliate, în 2014 reprezentând 9% din totalul vinurilor îmbuteliate autohtone exportate, în același timp fiind piața nr. 1 după importul de vin în vrac.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente