PLDM a solicitat reprogramarea consultărilor cu președintele, iar PSRM nu va participa

Nicolae-Timofti
Foto: Președintele Nicolae Timofti. PC: basarabia.md

Fracţiunea Partidului Liberal Democrat a solicitat reprogramarea consultărilor cu preşedintele Nicolae Timofti privind desemnarea unui candidat la funcţia de premier. Consultările încep astăzi, 9 noiembrie.

Preşedinţia a anunţat că discuţia cu PLDM a fost reprogramată pentru o altă zi, care va fi comunicată ulterior, transmite IPN.

Conform noului program, preşedintele Nicolae Timofti urma să discute la ora 11.45 cu fracţiunea Partidului Liberal, iar de la 12.30 cu cea a Partidului Democrat. Fracţiunea Partidului Comuniştilor a fost invitată la consultări la ora 15.00, iar cea a Partidului Socialiştilor la 15.45.

Între timp, fracţiunea parlamentară a Partidului Socialiştilor anunţă însă că nu va participa la consultările cu preşedintele, nu va înainta candidatul său la funcţia de şef al Executivului şi nu va participa la crearea noului Guvern. „PSRM reiterează poziţia sa fermă că unica soluţie de depăşire a crizei în care se află Moldova sunt alegerile parlamentare anticipate”, se spune într-un comunicat al formaţiunii.

Consultările au loc la Reşedinţa de Stat, str. Nicolae Iorga, 23.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente