Până la sfârșitul lui noiembrie, 102 străzi din Chișinău vor fi iluminate

ion-ples5
Foto: PC: Facebook/Ion Pleș Alexandru

Pe parcursul anului curent, pe circa 90 de străzi din Chișinău a fost restabilit iluminatul public, din totalul de 102 străzi planificate pentru anul 2015. Lucrările vor fi încheiate integral până la sfârşitul acestei luni.

Programul de lucrări, realizat de ÎM „LUMTEH”, prevede restabilirea iluminatului public pe străzile magistrale, pe drumurile unde circulă transportul public şi la intrările în Chişinău.

Cheltuielile pentru lucrările executate sunt acoperite din sursele prevăzute pentru exploatarea reţelelor de iluminat public pe anul 2015.

De menționat că cea mai mare parte a reţelelor de iluminat public stradal este de tip vechi, sovietic, deşi în ultimi ani, autorităţile municipale construiesc reţele de tip nou, pe bază de tehnologii LED. Astfel de reţele există deja pe drumul de la Porţile oraşului până la Aeroportul Internaţional Chişinău şi, mai departe, până la intrarea în oraşul Sângera. Asemenea tehnologii vor fi utilizate şi pe străzile din centrul oraşului, aflate în prezent în reparaţie: bd. Negruzzi, str. V. Alecsandri şi bd. Ştefan cel Mare şi Sfânt.

În municipiul Chișinău există circa 1.900 km de reţele de iluminat stradal.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente