(foto) La Chișinău a fost lansată prima bere din dovleac din Moldova – Pumpkin Ale

pumpkin4
Foto:Pumpkin Ale PC: Madein.md

În seara de 6 noiembrie, la restaurantul Smokehouse, consumatorilor autohtoni și oaspeților Capitalei le-a fost prezentat un nou produs – berea din dovleac fabricată în Moldova, cu denumirea Pumpkin Ale.

Produsă de Litra Brewery Company în colaborare cu Smokehouse, acest nou tip de bere a stârnit admirația celor prezenți printr-un gust inedit și o aroma irepetabilă, care a umplut ambianța întregului local, scrie Madein.md.

 

Pumpkin Ale PC: Madein.md

Unul din motivele pentru care Litra și Smokehouse au decis să inițieze acest experiment a fost dorința de a crea o bere dintr-un produs larg răspândit și îndrăgit pe teritoriul țării noastre, astfel oferindu-i un iz național acestei băuturi sezoniere. Este o bere potrivită sezonului rece de sfârșit de toamnă, datorită gradului mai înalt de alcool (aproximativ 7%) și consistenței de ingrediente, utilizate în număr mai mare decât în berile de vară.

 

Sergiu Litra PC: Madein.md

Ingredientele Pumpkin Ale

La fabricarea acestei beri au fost utilizate 200 kg de dovleac, procurate de la un fermier local, acesta, de altfel, fiind unicul produs de proveniență autohtonă folosit la producerea Pumpkin Ale-ului. Din acestea, 120 de kilograme au fost utilizate nemijlocit la fabricarea berii, restul fiind deșeuri.

Pe lângă aceasta, pentru a reda băuturii o aromă mai deosebită, au fost utilizate ingrediente ca ghimbirul, nucșoara (Myristica fragrans), scorțișoara și alte mirodenii. Cel mai important element al berii – malțul – a fost de cinci tipuri, toate importate din Germania, doar unul din ele fiind tipic pentru această bere – Pale Ale.

 

PC: Madein.md

Sergiu ne-a mai povestit că apa utilizată a trecut printr-un sistem avansat de purificare și distilare din cadrul fabricii, iar după aceasta, a fost îmbogățită cu mineralele necesare pentru produsul final.

Pregătirea tuturor ingredientelor și curățirea dovleacului la fabrică a durat circa 27 de ore. A urmat procesul de fermentare, care a durat șase zile, urmând patru săptămâni de maturizare. În total, procesul de fabricare a durat aproximativ 40 de zile, incluzând multe etape de filtrare, fermentare, recirculare și carbonizare, care până la urmă au oferit berii acest gust și aromă unică.

 

PC: Madein.md

Termenul de valabilitate

Referitor la termenul de valabilitate, domnul Sergiu ne-a povestitei că o astfel de bere poate fi păstrată de la jumătate de an până la un an. Datorită utilizării ingredientelor calitative și tehnologiilor corecte, a faptului că în bere nu există niciun fel de conservanți sau adaosuri, perioada ei de păstrare este una foarte mare. De altfel, orice bere de calitate fabricată după tehnologii moderne ar trebui să se păstreze o perioadă îndelungată în timp.

 

PC: Madein.md

În concluzie, noul produs – Pumpkin Ale reprezintă un pas important în industria locală de bere și datorită entuziasmului celor de la Litra Brewery Company și Smokehouse, consumatorii din Chișinău au oportunitatea de a încerca beri noi, de calitate superioară, mult peste ceea ce se produce în prezent în țară. Experimentul de a fabrica o bere de dovleac în Moldova a fost unul reușit, băutura fiind pe plac multor din cei prezenți la eveniment.

 

PC: Madein.md

La Smokehouse, Pumpkin Ale-ul va fi disponibil încă aproximativ o lună, iar după aceasta, cei de la compania Litra Brewery ne vor pregăti o nouă surpriză. Și acest lucru nu poate decât să ne bucure!

Mai multe puteți vedea pe Madein.md.

 

PC: Madein.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente