În lipsa unor Executive stabile, Tinerii Moldovei cer un Guvern Comun pentru Moldova și România

guvern_comun
Foto:Photo Credit: Tinerii Moldovei

„Rugăciune pentru un singur Guvern în spațiul românesc” este manifestul prin care Tinerii Moldovei au ales să ia atitudine față de tot ceea ce se întâmplă în viața politică a Țării și, respectiv, a Republicii Moldova, ca urmare a faptului că ambele state românești au rămas fără Guverne.

În România aceste evenimente au generat ample proteste cu peste 50.000 de participanți, oamenii și-au unit forțele și protestează pașnic împotriva unui sistem politic infect. Societatea din Republica Moldova reacționează și ea. Joi, 5 noiembrie, la ora 19.00, mai mulți tineri au venit în fața monumentului lui Ștefan cel Mare să comemoreze victimele incendiului de la clubul Colectiv din București și să ceară instituirea unui Guvern comun pentru cele două state românești.

Participanţii s-au adunat în faţa monumentului lui Ştefan cel Mare, acolo unde evenimentul a început cu o slujbă de comemorare a victimelor incendiului din clubul Colectiv. Ulterior, participanţii au mers spre Amabasada României în Republica Moldova, scandând lozinci unioniste.

Piaţă monetară unică, monedă unică gestionată de Banca Naţională a României.Politică externă şi de apărare comunăPreluarea tuturor cazurilor de corupţie şi investigarea lor de către procurori ai DNA.Un guvern comun poate îndeplini aceste revendicări.VRE GUVERN COMUN!!

Posted by Tinerii Moldovei on Thursday, November 5, 2015

 

„Conjuctura actuală în care se află România şi Republica Moldova este una favorabilă îndeplinirii idealului tuturor românilor – Unirea. Atât Guvernul de la Chişinău, cât şi cel de la Bucureşti au căzut. Este cel mai oportun moment pentru crearea unui Guvern comun al României şi Republicii Moldova, care să aibă pe agenda sa o singură prerogativă – Unirea celor două state românești. Acest fapt ar permite şi îndeplinirea revendicărilor pe care Mişcarea Civică Tinerii Moldovei le-a avut încă de la şedinţa comună a celor două guverne: un spaţiu economic unic, cu monedă unică gestionată de Banca Naţională a României, politică externă şi de apărare comună, preluarea şi investigarea tuturor cazurilor de corupţie din republică de către DNA. E timpul să facem paşi concreţi pentru ReUnire. CEREM GUVERN COMUN”. a declarat, în discursul său, Preşedintele Mişcării Civice Tinerii Moldovei, Anatol Ursu.

De la Amabasadă participanţii au mers spre Reşedinţa de Stat a Președintelui, unde Constantin Codreanu a dat citire unui manifest al societăţii civile care a fost trimis către serviciul de securitate pentru ca mâine dimineaţă să ajungă pe masa de lucru a șefului statului.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente