(video) PLDM s-a întrunit, dar nu a decis încă nimic. Streleț: „Nu mai vreau să aud de democrați”

Strelet
Foto: Valeriu Streleț Photo Credit: Privesc.eu / Captură video

Azi, la Chişinău, s-a desfăşurat întrunirea în format extins a Biroului Permanent Central al Partidului Liberal Democrat din Moldova cu participarea liderilor organizaţiilor teritoriale, a fracţiunii parlamentare şi a factorilor decizionali liberal – democraţi din administraţia publică centrală şi cea locală.

La şedinţă au fost luate în discuţie situaţia politică din ţară, ca urmare a evenimentelor din 15 şi 29 octombrie, poziţia PLDM faţă de acestea, dar şi condiţiile pentru o eventuală participare a formaţiunii la crearea unei noi majorităţi de guvernare. Întrunirea a fost precedată de consultări cu membrii PLDM din teritoriu, iar punctele de vedere exprimate la aceste şedinţe au fost expuse de liderii tuturor organizaţiilor teritoriale.

O concluzie unanim formulată a vizat necesitatea resetării şi fortificării pe interior a partidului, în situaţia în care a fost declanşată o campanie masivă de presiune şi şantaj în adresa PLDM şi a membrilor săi.

Președintele interimar al PLDM, Valeriu Streleț, a declarat, după trei ore de ședință, că a fost o discuție lungă, dar foarte utilă pentru partid. „Poate demult era cazul să avem aşa un soi de spovedanie publică din partea tuturor colegilor care au venit din teritoriu. Au fost ascultați toți, toate organizațiile teritoriale. Au vorbit membrii fracţiunii, colegii din Guvern şi alţii care au avut ceva de spus. Până la urmă, decizia finală referitor la participarea sau neparticiparea PLDM în negocieri şi implicit în viitoarea alianţă de guvernare urmează să o luăm în cadrul Consiliului Politic Național, care se va convoca într-un viitor apropiat”, a declarat Streleț pentru presă.

O decizie finală privind participarea sau neparticiparea PLDM la negocierile privind crearea unei noi Alianțe majoritare şi, implicit, în actul de guvernare va fi adoptată de Consiliul Politic Naţional al formaţiunii. „Deocamdată nu participăm la negocieri, până când nu vom avea o decizie clară a Consiliului politic naţional, care va fi pe parcursul săptămâniii curente. Nu vedem nici un fel de formate pe acest moment, pentru că, pe interiorul partidului, opiniile sunt diferite. Ele trebuie luate în calcul şi noi trebuie să respectăm părerea colegilor”, a comunicat președintele interimar al PLDM.

Totodată, Streleț este de părerea că Partidul Democrat a comis o crimă politică votând pentru demisia unui Guvern şi violând Acordul de Alianţă. „Odată ce democraţii şi-au asumat această stare de haos, odată ce au votat pentru demisia Guvernului, trebuie să fie pregătiţi așa cum au declarat-o si public că ei au încredere că vor crea o majoritate și vor merge înainte, să fie pentru orice scenarii, cu sau fără participarea PLDM, trebuie să fie gata”, a conchis Valeriu Streleţ.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente