(foto) Pentru prima data! Vinul Moldovei a fost „digitalizat” în Bulgaria

CSFH3MnWwAAn10D
Foto: Vinul Moldovei, „digitalizat” în Bulgaria

În perioada 22-24 octombrie, Vinul Moldovei a fost reprezentat pentru prima dată la Digital Wine Communications Conference 2015 (DWCC), ediția a VIII-a, desfășurată la Plovdiv, Bulgaria. Participarea Republicii Moldova a fost asigurată de Oficiul Național al Viei și Vinului.

Conferința DWCC, organizată de compania Vrazon, este singurul eveniment internațional dedicat convergenței dintre cultura vinului și mediul web, care întrunește peste 300 de profesioniști din comunitatea globală a vinificației și experți în comunicarea online, oferindu-le o platformă pentru a aborda oportunitățile actuale de colaborare.

Dumitru Munteanu, directorul Oficiului Național al Viei și Vinului:Moldova este o țară cu tradiții milenare în vinificație, pe care, fiind în pas cu timpul, trebuie să le pună în valoare și să le facă cunoscute lumii prin metode moderne. Acest eveniment este o oportunitate inedită pentru ca, prin intermediul cunoscătorilor prezenți, brandul național Vinul Moldovei să ajungă la un public extrem de vast și variat. În plus, aflându-ne aici, devenim parte a unei largi rețele internaționale de comunicare, care promovează schimbul de idei și creșterea standardelor în domeniu, dar, mai ales, cultura vinului, care depășește hotarele naționale, barierele lingvistice și limitele profesionale, devenind accesibilă tuturor.

IMG_5403

Programul celor trei zile ale conferinței DWCC a inclus prezentări și comunicări oferite de peste 40 de experți internaționali – vinificatori, somelieri, bloggeri, jurnaliști, scriitori, specialiști în PR, marketing și vânzări – care au abordat subiecte de actualitate pentru domeniu: provocările turismului vitivinicol, echilibrul dintre calitate și marketing, costuri de branding, relația companiilor cu media etc. De asemenea, invitații au avut posibilitatea de a participa la degustări, masterclass-uri, tururi vinicole și numeroase activități de socializare cu colegii din toată lumea.

În data de 24 octombrie, Robert Joseph, expert în vinuri și autor al peste 30 de cărți în domeniu, a moderat un master class cu titlul „Moldova: the next big thing?” (Moldova: următoarea mare descoperire?), dedicat unui public format din 50 de persoane: jurnaliști, bloggeri, profesioniști din mediul vitivinicol. Pentru degustarea din cadrul masterclass-ului și degustarea liberă oferită participanților la eveniment au fost selectate vinuri reprezentative ale brandului național vinicol Vinul Moldovei: Feteasca Neagră („Carpe Diem”, 2013), Cuvée Prestige („Cricova”, 2012), Feteasca albă („Vinăria din Vale” 2013), Lupi („Gitana”, 2011), Pinot Noir („Purcari” 2012), Cabernet Sauvignon („Mimi”, 2012), Pinot Grigio („Cimișlia Wineries”, 2014), Individo Rara Neagră/Malbec/Syrah („Chateau Vartely”, 2014), Cuvee Blanc („Et Cetera”, 2012), Negru de Purcari („Purcari”, 2012), Sol Negru Merlot („Asconi”, 2012), Cabernet Sauvignon („Mezalimpe”, 2011).

IMG_5385

Robert Joseph, expert în vinuri, scriitor: „Am ales această abordare pentru masterclass în timpul vizitei mele recente în Moldova. Consider că noua generație de vinificatori moldoveni a reușit să revitalizeze calitatea vinurilor tradiționale, dar, în același timp, câștigă noi admiratori pe plan internațional cu vinurile moderne și savuroase, cum ar fi Pinot Noir sau Feteasca. Fiind o ţară cu cele mai extinse plantații de vie în raport cu suprafaţa sa totală, Moldova încă urmează a fi descoperită și îndrăgită de pasionații de vinuri fascinante”.

DWCC se desfășoară în fiecare an într-o nouă țară, în regiuni reprezentative pentru cultura vinificației. Astfel, în anul 2014 evenimentul a avut loc la Montreux (Elveția), iar în anul 2013 – la Rioja (Spania). Conferința întrunește în mod tradițional profesioniști din „lumea veche” producătoare de vin – Franța, Spania, Italia, precum și din „lumea nouă” – Australia, Chile, Africa de Sud etc.

Participarea la Digital Wine Communications Conference 2015 este parte a politicilor implementate în vederea promovării brandului național „Vinul Moldovei”, în cadrul programului de marketing al Oficiului Național al Viei și Vinului.

IMG_5361

IMG_5387

IMG_5401

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente