Președintele Parlamentului în perioada 30 mai 2013 - 29 decembrie 2014, deputatul din partea Partidului Democrat în actualul Parlament, Igor Corman, a anunțat în Plenul Parlamentului că-și depune mandatul de deputat și se retrage din politică.

În plenul Parlamentului, Igor Corman a anunțat că se va implica într-un proiect investițional, care va aduce mai multe locuri de muncă în Republica Moldova și noi investiții.

„Am luat conștient această pauză. Fiecare om are acest drept. Aprecierea activității mele politice o dau cetăţenii. Cred că în aceşti am adunat o experiență uriașă, care îmi va prinde bine în activitatea ulterioară. (…) Îmi doresc să arătăm că ţara noastră poate oferi oportunităţi pentru investitorii străini”, a spus Igor Corman.

Cariera politică a lui Igor Corman

În perioada anilor 1997-2001 a exercitat funcții de secretar III, secretar II, secretar I – responsabil de relațiile politice și Însărcinat cu afaceri a.i. în cadrul Ambasadei Republicii Moldova în Germania. În perioada 2001-2003, a activat în funcția de Director al Direcției Generale Europa și America de Nord la Ministerul Afacerilor Externe.

În perioada 2004-2009, Igor Corman își continuă cariera diplomatică în calitate de Ambasador al Republicii Moldova în Germania, prin cumul în Regatul Danemarcei.

Din 29 iulie 2009, Igor Corman este deputat în Parlamentul Republicii Moldova din partea Partidului Democrat din Moldova și exercită funcția de Președinte al Comisiei politică externă și integrare europeană. Din 30 mai 2013 până în 29 decembrie 2014, a fost președinte al Parlamentului Republicii Moldova.

Pe lângă limbile română și rusă, Igor Corman vorbește fluent germana și engleza. El este căsătorit și are doi copii.