Noul Stadion Republican va fi construit la Stăuceni și va avea o capacitate de 20.000 de spectatori

stadion
Foto: Captură play.md a fostului Stadion Republican

Proiectul de construcție a unui nou Stadion Republican pare în sfârșit să prindă viață. Grupul de lucru însărcinat cu această misiune a identificat deja terenul pe care va fi construit stadionul.

Despre acest lucru a declarat în exclusivitate pentru Realitatea.md, președintele grupului de lucru, Sergiu Palihovici.

„Am analizat trei locuri unde ar putea fi construit noul Stadion Republican. Într-un final însă a fost identificat terenul de lângă magazinul Metro, din apropiere de Stăuceni. Este vorba despre un teren de 100 de hectare, proprietate a Ministerului Agriculturii, care are deja toate rețelele conectate, energie electrică și gaz”, a declarat Sergiu Palihovici.

Capacitate de 20.000 de spectatori

Deja după prezentarea raportului grupului de lucru, urmează să fie expediat un demers către Comitetul Olimpic și Ministerul Tineretului și Sportului pentru a elabora un concept al noului stadion într-un termen de 15 zile. Capacitatea stadionului încă nu este cunoscută, iar după elaborarea conceptului, în funcție de numărul de locuri, va fi cunoscută suma investițiilor. De exemplu, în cazul unui stadion cu 20 de mii de locuri costul investițiilor se va ridica la 25 de milioane de euro.

Fostul Stadion Republican

Cât despre terenul fostului Stadion Republican, Sergiu Palihovici a spus că acesta o să meargă separat. „Au fost speculații, însă acest stadion are o destinație de agrement. Eventual, acolo poate fi construit un complex sportiv, un bazin olimpic sau o sală polivalentă. Urmează să vedem.”

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente