Candu: În noiembrie ar trebui să avem candidatura pentru funcţia de guvernator al BNM

candu33
Foto: Andrian Candu PC: Privesc.eu

„Până la 6 noiembrie ar trebui să avem candidatura pentru funcţia de guvernator al Băncii Naţionale a Moldovei (BNM). Până la mijlocul lunii noiembrie ar fi bine să avem guvernator numit de Parlament, în aşa fel încât în a doua jumătate a lunii să vedem misiunea FMI revenită la Chişinău pentru finalizarea negocierilor”, a declarat Andrian Candu, preşedintele Parlamentului.

Şeful Legislativului a menţionat în cadrul primei şedinţe a Comisiei pentru selectarea candidaturilor pentru funcţia de şef al băncii centrale că îşi doreşte ca procesul de selectare să fie unul transparent, bazat pe criterii de integritate și profesionalism. „Şi ceea ce este important, să se evite cât mai mult posibil politizarea sau influenţele politice, care eventual ar putea prevala asupra criteriilor profesionale şi de integritate”, a mai spus Candu.

Din componența comisiei fac parte reprezentanți ai fracțiunilor parlamentare, societății civile, mediului academic, dar și reprezentanți ai mediului bancar profesional și experți independenți. La şedinţa de mâine va fi stabilită modalitatea de lucru, criteriile de selecție și termenul până la care pot fi depuse CV-urile.

Guvernatorul BNM, Dorin Drăguţanu, şi prim-viceguvernatorul, Marin Moloşag, şi-au prezentat demisia pe 21 septembrie.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente