Primul liceu clasic „Vasile Alecsandri” a împlinit 25 de ani de activitate

1800361_799419573465086_7916641918948751814_n
Foto: Liceul Vasile Alecsandri Chisinau

Primul liceu clasic din Republica Moldova, Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri”, împlineşte 25 de ani de la fondare, timp în care a fost absolvit de 23 de generaţii de elevi. Cu această ocazie, joi, 1 octombrie, la Palatul Feroviarilor a fost organizată o festivitate la care au participat liceeni, profesori, absolvenţi, dar şi reprezentanţi ai structurilor de stat, transmite IPN.

Daniela Vacarciuc, directoarea liceului, a declarat că aceşti 25 de ani au fost extraordinar de frumoşi, cu copii deosebiţi. Directoarea îşi aminteşte primele generaţii ca fiind extrem de motivate, care aspirau la ceva nou şi care vroiau să încerce ce înseamnă liceu. Următoarele generaţii erau cele care vroiau să le urmeze pe primele, iar actualii elevi sunt cei care vor să meargă în mediul academic.

„Sufletul acestei instituţiei este şi a fost Vasile Dombrov, cel care a fondat un colectiv şi a scris un testament plin de bunătate pentru urmaşi. Bunul nostru director, să ştiţi că vă purtăm în suflet numele şi pe buze rugăciunea pentru iertare. Sunteţi întotdeauna prezent alături de noi şi ceea ce facem, o facem întotdeauna cu amintire despre dumneavoastră”, a notat Daniela Vacarciuc.

Prezent la eveniment, primarul Capitalei, Dorin Chirtoacă, a declarat că 25 de ani pentru o instituţie de învăţământ este o cale de început. Edilul a menţionat că majoritatea instituţiilor de învăţământ poartă numele unor personalităţi şi probabil există o legătură între acea personalitate şi instituţia propriu-zisă. „Sper ca steaua lui Alecsandri să vă poarte lumină, să vă ajute şi să vă inspire”, le-a dorit edilul.

Valentina Cujbă, şef-adjunct la Direcţia generală educaţie, tineret şi sport, a declarat că astăzi asistăm la un eveniment deosebit în istoria învăţământului din municipiul Chişinău, dar şi din Republica Moldova, deoarece anume această instituţie a deschis calea învăţământului liceal. „Au realizări şi tradiţii foarte frumoase, au un colectiv didactic extraordinar şi cred că republica ar putea să se mândrească cu acest liceu, dar, deoarece aparţine Capitalei, noi ne mândrim înzecit. Sunt 25 de ani de activitate şi se fac anumite totaluri, dar mai urmează încă un viitor frumos”, a declarat Valentina Cujbă.

Liceul Teoretic „Vasile Alecsandri” a fost fondat în 1990, an care a coincis cu 100 de ani de la trecerea în nefiinţă a poetului şi scriitorului Vasile Alecsandri.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente