Alertă falsă cu bombă în „Orășelul Demnității”

DSC_1724
Foto: PC: Dinu Bubulici

„Orăşelul Demnităţii” din Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost percheziţionat de Centrul tehnico-criminalistic de expertize judiciare. Poliţiştii susţin că ar fi primit un apel telefonic prin care s-a anunţat că în Piaţă ar exista material explozibil.

Piaţa Marii Adunări Naţionale a fost înconjurată de oamenii legii, care au restricţionat accesul populaţiei şi au evacuat o parte din protestatari, transmite IPN.

„Am avut un apel prin care s-a comunicat că avem o alertă cu bombă şi poate fi afectată Piaţa Marii Adunări Naţionale. Secţia tehnico-explozivă împreună cu Centrul criminologic au folosit mijloace speciale şi câini detectori pentru a verifica acest teritoriu. Obiecte suspecte nu au fost depistate. Va fi iniţiată cauza penală, iar acţiunea poate fi calificată drept act de huliganism”, a declarat Nicolae Bodrug, şeful Centrului tehnico-criminalistic de expertize judiciare.

Protestatarii au fost avertizaţi şi îndemnaţi să părăsească teritoriul, dar unii au rămas în corturi. „Ni s-a spus că este o alertă cu bombă. Eu cred că este falsă, ei nu caută bombe, dar instrumente, cuţite înainte de 4 octombrie şi cred că aceasta este o provocare din partea celor cărora le încurcăm stând aici, adică guvernării. Trebuie să fim calmi, în scurt timp vor permite să intre toţi oamenii înapoi”, a menţionat Ruslan Garbiţchi, membru al Platformei DA.

„Nu s-a găsit nimic, alerta a fost falsă. Nu am părăsit locul, pentru că aici se întâmplă des aşa ceva. Ultima dată a fost duminică”, a spus Vitalie Paşcan, încă un protestatar.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente