Coca-Cola Îmbuteliere Chisinau SRL anunță consolidarea activității operațiunii sale prin extinderea sursei de aprovizionare existente din România și Ucraina. Ca urmare, activitatea de îmbuteliere din Chisinau va înceta. Dezvoltarea și evoluția celorlalte departamente: Vânzări, Marketing, Logistică, Resurse Umane și Financiar va continua ca și până în prezent, scrie Agora.md.

Aceasta decizie este rezultatul unui proces permanent de analiză a infrastructurii deținute de Coca-Cola Îmbuteliere Chișinău și este parte a strategiei noastre de eficientizare și dezvoltare pe termen lung, susținând în continuare investițiile în piața de desfacere din Republica Moldova.

Compania regretă că, urmare a acestei decizii, va fi afectată o parte din locurile de muncă din organizație. Toate pozițiile disponibile în companie si care corespund din punct de vedere profesional vor fi oferite celor 29 de angajați care intra în procesul de restructurare.

Mai mult, în următoarele două luni, angajații de la Producere vor beneficia de asistență din partea companiei în consiliere de carieră și plasarea forței de muncă conform calificării profesionale. La sfârșitul perioadei, angajații vor primi pachete compensatorii în conformitate cu prevederile legislației în vigoare.

Coca-Cola operează pe piaţa din Republica Moldova din 1994. Fabrica de îmbuteliere de la Chişinău a fost deschisă în luna mai 2011, după ce a fost închisă cea de la Iaşi.

În anul 2014, vânzările Coca-Cola în Republica Moldova au fost de 6,2 milioane de navete, în creştere cu 0,3 milioane de navete faţă de anul 2013, arată raportul anual al companiei Coca-Cola Hellenic.