Idei de evenimente pentru vineri, 25 septembrie

hipster
Foto: PC: popsugar.com

Această zi de vineri este plină de evenimente muzicale și utile pentru tine. Poți merge să faci experimentele dorite încă din școală, să înveți să cânți la flaut sau să asculți muzică jazz.

#1. Rockstart Answers Chisinau #2, ora 8:00

Acest eveniment își propune să adune comunitatea start-uperilor din Moldova într-un eveniment de feedback din partea mai multor persoane către o persoană, cu scopul de a oferi răspunsuri la întrebările celor ce conduc start-upuri. Mai multe detalii găsești pe #diez.

 

#2. Spaţiile culturale şi oraşele, ora 12:00

Expoziția tinerilor artiști la Tipografia 5. PC: #diez

Workshopul are ca scop să adune ONG-urile, uniunile de creaţie, teatrele tinere etc. din Republica Moldova, ce sunt în căutarea unor spaţii pentru activitate şi să ofere alternative. Mai multe detalii găsești pe #diez.

 

#3. Noaptea cercetătorilor europeni, ora 15:00

rono2

În Scuarul Academiei de Ştiinţe vor fi aşteptaţi toţi cei care doresc să înveţe ceva nou, sunt pasionaţi de experimente sau pur şi simplu vor să petreacă timpul distractiv. Vezi aici cinci motive de ce trebuie neapărat să vii la Noaptea Cercetătorilor.

 

#4. Inaugurarea expoziției „Patrimoniul industrial – patrimoniul cultural în dialog cu progresul”, ora 15:00

Demersul expoziţiei ţine să demonstreze valoarea documentară, istorică şi artistică a celor mai interesante, ca ansamblu tematic, colecţii patrimoniale, precum obiectele tehnice şi uzuale specifice pentru evoluţia ştiinţei şi tehnicii universale din sec. XIX şi prima jumătate a sec. XX. Mai multe detalii vezi pe Facebook.

 

#5. Meet an American, ora 15:00

American Resource Center va găzdui primul Meet an American, speakerul evenimentului fiind Doug Surette, reprezentantul Information Program Center pe lângă Ambasada SUA. Mai multe detalii vezi aici.

 

#6. Filmul „Home”, ora 17:00

„Home” este un film cu multe premii internaționale, filmat în peste 50 țări, care arată diversitatea vieții pe Pământ, cum oamenii distrug echilibrul ecologic al planetei şi cum putem să inversăm acest proces. Mai multe detalii vezi aici.

 

#7. Atelier de studiu al flautului indian, ora 18:00

Art-Labyrinth va găzdui timp de trei zile un atelier de muzică, unde vei studia cum să cânți la flautul indian. Mai multe detalii găsești pe Facebook.

 

#8. „NOCTURNA” în compania voluntarului David Parkin din Marea Britanie, ora 18:30

Biblioteca „Ştefan cel Mare” va fi deschisă în seara de vineri, pentru evenimentul „Nocturna bibliotecilor”, organizând, între orele 18.30 și 20.00 o discuţie cu David Parkin – voluntar experimentat în predarea limbii engleze din Marea Britanie. Mai multe detalii vezi aici.

 

#9. Ethno Jazz Festival, ora 19:00

ethno

Ediția din 2015 a celui mai renumit festival de jazz din Moldova va avea loc în perioada 24-27 septembrie în oraşele Chişinău, Tiraspol și Telenești. Mai multe detalii vezi pe #diez.

 

#10. Pavel Braila – „Chişinău, un oraş greu de pronunţat”, ora 19:00

Inspirat de filmul mut din 1927 al lui Walter Ruttmann, „Berlin: simfonia unui mare oraş”, proiectul lui Brăila urmăreşte viaţa oraşului în timpul unui an întreg, la sfârşitul căruia montează materialul filmat pentru a sugera scurgerea unei singure zile, fără o naraţiune, fără niciun comentariu, doar prezentând materialul documentar, cu sunetul real. Mai multe detalii vezi aici.

#diez îți dorește distracție plăcută!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente