Platforma DA a anunțat data următorului protest de amploare. Iată când va avea loc

Vitalie Plotniuc AP
Foto: PC: Vitalie Plotniuc/AP

Următoarea acţiune amplă de protest din centrul Chişinăului va avea loc la 4 octombrie curent. Liderii Platformei DA au făcut acest anunţ, miercuri, 23 septembrie, în cadrul conferinţei zilnice de presă. Liderii protestatarilor au făcut publică agenda pentru următoarele zile, transmite IPN.

„În urma acţiunilor de protest din localităţile republicii, Consiliul Marii Adunări Naţionale ia act de doleanţele cetăţenilor de a organiza următoarea acţiune amplă de protest şi decide organizarea acesteia la 4 octombrie 2015, ora 12:00, în vederea îndeplinirii revendicărilor Proclamaţiei Marii Adunări Naţionale din 6 septembrie”, a menţionat preşedintele Consiliului, Andrei Năstase.

În plus, Consiliul a cerut în mod repetat convocarea de urgenţă a şedinţei comune a Parlamentului Republicii Moldova şi Guvernului, inclusiv pe data de 4 octombrie la care să participe şi membrii Consiliului.

Liderii protestatarilor au anunţat că intenţionează să extindă oraşul demnităţii, care a fost instalat în Piaţa Marii Adunări Naţionale, şi în faţa principalelor instituţii de stat, inclusiv a Legislativului. Totodată, cinci membri ai Consiliului şi ai grupului de intermediere vor avea o întrevedere miercuri, la ora 15:00, cu şeful oficiului Consiliului Europei în Republica Moldova.

Liderii Platformei DA au îndemnat cetăţenii să se alăture protestelor, asigurându-i că nu sunt asociaţi cu nicio formaţiune politică.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente