Mămăligă de 550 kg a fost gătită la a doua ediție a Festivalului Porumbului

por4
Foto: Poza realizată la ediția de anul trecut PC: Maia.gov.md

O mămăligă de 550 kg a fost gătită la a doua ediţie a Festivalului Porumbului, organizat la Institutul de fitotehnie „Porumbeni”. Aceasta este mai mare decât mămăliga gătită la prima ediţie a festivalului, iar directorul Institutului, Pintilie Pârvan, a spus că treptat se urmăreşte a fi bătut recordul celei mai mari mămăligi care pare a fi de doar o tonă, transmite IPN.

Şi în acest an, Festivalul Porumbului a adunat sute de producători agricoli, comercianţi de produse şi de tehnică, dar şi oameni simpli pentru a vedea noi hibrizi de porumb şi pentru a gusta din cea mai mare mămăligă gătită în Moldova.

Pintilie Pârvan a spus că în acest an mămăliga a fost gătită din făina măcinată din grăunţe de la hibrizii de porumb special creaţi la Institutul „Porumbeni”, destinaţi anume mămăligii. Directorul a apreciat că din aceşti hibrizi făina iese chiar mai bună decât cea de import. Astfel se urmăreşte de a înlocui importul de făină pentru mămăligă cu producţie proprie.

Prezent la eveniment, ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Ion Sula, a spus că este convins că această sărbătoare va deveni una tradiţională, deoarece porumbul ocupă o nişă extrem de importantă, asigurând siguranţa alimentară şi furajeră a ţării.

Oficialul a accentuat că autorităţile mereu vor susţine amelioratorii, care creează noi hibrizi de porumb, atât pentru a asigura necesităţile interne ale ţării, cât şi pentru a cuceri pieţele internaţionale de seminţe.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente