Mihai Ghimpu consideră că protestatarii din PMAN vor fi în curând dezamăgiți

ghimpu1
Foto: Mihai Ghimpu PC: Arhiva personală

După deja cinci zile și cinci nopți de protest, liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, nu a întârziat să vină și el cu o postare pe Facebook, prin care își exprimă părerile despre ceea ce se întâmplă în PMAN.

În postarea sa, Mihai Ghimpu recurge la câteva fraze ce aparțin autoarei cunoscutelor cărți „Fluturii”, Irina Binder, după care le raportă la oamenii ce se află acum în Piață, alături de platforma „Demnitate și Adevăr” și, nu în ultimul rând, acuzându-l pe Șor în furtul miliardului.

Potrivit lui Ghimpu, protestatarii care au ieșit „pe bună dreptate” în PMAN vor fi dezamăgiți. De asemenea, el condamnă faptul că una din revendicări este organizarea unor alegeri anticipate, despre care el spune că de parcă nu știe de unde vine această cerință – „de la cei sătui, sau de la cei flămânzi”.

Reacțiile internauților la această postare sunt diverse, printre care fiind comentarii ce-l asigurau pe politician că partidul său, în cazul unor alegeri anticipate, nu va accede în Parlament, că oamenii stau în Piață nu doar pentru platforma DA, dar și din cauza că sunt sătui de promisiunile în vânt ale politicienilor din țară.

Vedeți mai jos mesajul integral:

„Sunt oameni care, deşi te însoţesc, nu înseamnă că îţi sunt alături.
Sunt oameni care, deşi îţi sunt alături, nu înseamnă că sunteţi împreună.
Sunt oameni care, deşi te aud, nu te ascultă. Sunt oameni care, deşi te ascultă, nu te înţeleg şi nu le pasă.
Sunt oameni care, deşi te privesc, nu te văd. Sunt oameni care, deşi de văd, nu te cunosc.
Sunt oameni care, deşi îţi sunt alături, sunt foarte departe de tine…
Sunt oameni care, deşi te mângâie şi te îmbrăţişează, nu te iubesc.
Sunt oameni care, deşi te însoţesc pe drumul tău şi îţi fac promisiuni, într-o zi vor coti brusc pe alte drumuri…” Irina Binder

Din păcate, aceasta îi așteaptă și pe oamenii, care pe bună dreptate au ieșit în PMAN. Platforma DA nu face altceva decât să exploateze durerea și nevoile oamenilor. Scopul fiind altul – scoaterea de la pușcărie a șefilor lor, patronii televiziunii Jurnal TV, verișorii Țopa. Cine va deveni Președintele Republicii, cine va câștiga alegerile – oamenii lui Putin sau oamenii, care și-au asumat cursul european într-o situație foarte delicată și periculoasă, pentru ei nu contează. Pentru ei nu contează nici cu cine vom fi după alegeri, cu UE sau cu Rusia. „Alegeri anticipate și punctum! – aceasta este „proclamația” votată în piața de oameni și noi nu avem dreptul s-o modificăm” – astfel strigă „marii patrioți”, de parcă noi nu știm de unde a venit această cerință, de la cei sătui, sau de la cei flămînzi.
P.S. Și încă ceva. „Întoarceți miliardul” – strigă cei de la platforma DA, dar nici odată nu au pronunțat numele celui, care a furat cea mai mare parte a miliardului – Șor.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente