Andrian Candu la raport: Alegerile anticipate ar duce la o criză și mai mare în țară

11156202_464607123703995_9016209473997851019_n
Foto: Foto: Andrian Candu/ Facebook

Alegerile anticipate ar duce la o criză şi mai mare în ţară. Declaraţia aparţine preşedintelui Parlamentului, Andrian Candu, şi a fost făcută în cadrul unei conferinţe de presă.

Potrivit acestuia, organizarea alegerilor repetate nu este binevenită, în contextul situaţiei economice din ţară. Totodată, acestea ar bloca alte acţiuni importante ce au fost iniţiate în ultima perioadă, printre care vizita FMI şi investigarea situaţiei de la BEM, scriu cei de la Bloguvern.

„Revendicările populaţiei mă pun în gardă ca cetăţean, în primul rînd. Într-adevăr, alegerile sunt o competiţie politică democratică, cel mai democratic exerciţiu. Dar la ora actuală, alegerile ar bloca tot ce s-a început pînă acum şi ar duce la o criză şi mai mare. Totuşi, dacă ele vor avea loc, vom fi gata să intrăm în exerciţiu democratic al competiţiei politice”, a declarat Candu.

Totodată, un procuror din România, cu experienţă de activitate în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, vine să activeze pe lângă Procuratura Generală şi Centrul Naţional Anticorupţie de la Chişinău. Acesta urmează să analizeze inclusiv dosare de corupţie şi ulterior să vină cu propria expertiză şi cu propuneri de modificări legislative pentru a îmbunătăţi situaţia în domeniul combaterii corupţiei, transmite IPN.

Şeful legislativului a spus că reforma justiţiei şi combaterea corupţiei este una dintre priorităţile Parlamentului în sesiunea de toamnă, care începe săptămâna viitoare. Iar activitatea unui procuror român în Moldova, cu experienţă în combaterea corupţiei, este o măsură susţinută de Uniunea Europeană. Tot de către UE a şi fost selectat procurorul dat.

Andrian Candu a adăugat că, din punctul său de vedere, Centrul Naţional Anticorupţie şi Comisia Naţională de Integritate ar trebui reformate, chiar posibil lichidate, pentru a institui o nouă organizaţie – poate un DNA ca în România.

Candu a făcut referire la expresia care poate fi auzită des în spaţiul public: „DNA trece Prutul!”, spunând că procurorul român care vine cu misiune în Moldova este „o primă rândunică” în acest sens.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente