La American Resource Center găsești activități ce-ți vor dezvolta gândirea creativă

arc4
Foto: PC: American Resource Center

În cazul în care ești o persoană plină de energie, dorești să afli cât mai multe, să participi la diverse activități pline de culoare, unde îți dezvolți vocabularul în engleză și îți aplici creativitatea la maxim, ești invitat să faci cunoștință cu un departament interesant al Ambasadei Americane în Republica Moldova.

PC: American Resource Center

American Resource Center, cunoscut în rândurile tinerilor ca ARC, are misiunea de a oferi informații despre SUA – societatea sa, politicile adoptate, istorie, economie, tradițiile democratice, sărbători și alte subiecte interesante întregului public-țintă moldovenesc.

 

PC: American Resource Center

Echipa #diez a hotărât să vadă cum decurge un eveniment ARC și a mers la un eveniment DIY (en – Do It Yourself), unde cei prezenți creau propriile carnețele colorate, atât de necesare studiilor. „Să fi venit vineri, probabil nu ați fi avut loc. A fost o îmbulzeală plăcută”, ne întâlnește și ne povestește Nata Andreev, actual ARC assistant și un vechi prieten de-al echipei #diez.

 

PC: American Resource Center

Deși evenimentul de vineri a adunat aproximativ 80 de persoane doritoare să joace o partidă de șah sau oricare alt joc de societate, evenimentul de DIY a adunat puțin peste 20 de persoane. Ele erau destule pentru haosul creativ din ARC. „Ne bucură că avem tineri pasionați de diverse evenimente pe care le organizăm – seri de jocuri de societate, DIY, ore de dezbateri în engleză, diverse cluburi, cum ar fi cel de fotografie, care începe în curând, sesiuni de construire a unui robot din Lego și multe altele. Ne-am dori, totuși, ca lumea să știe că acest tip de evenimente este dedicat oricui dorește să-și antreneze abilitățile de discuție în engleză, dar și în română și, bineînțeles, să-și antreneze creierul”, spune Nata.

 

PC: American Resource Center

În ARC ai șansa să te lași pradă cărților prezente pe rafturi, cărți care te vor ajuta să găsești refugiu, dar și inspirație pentru următoarele tale eseurile la limba engleză. Oaspeții permanenți ai acestui loc sunt educatori, profesori, studenți, funcționari publici, membri ai mass-media din țară, reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale, profesioniști, bibliotecari și întregul public moldovenesc, care crește de fiecare dată.

 

PC: American Resource Center

Ești îndemnat să urmărești pagina de Facebook a centrului, întrucât vei găsi evenimente culturale marca ARC pe placul tău. Acestea sunt organizate săptămânal și au un scop educativ profund. De asemenea, urmărește agenda evenimentelor #diez pentru a fi la curent cu cele ce se întâmplă în fiece zi.

 

PC: American Resource Center
PC: American Resource Center
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente