(video) Pasha Parfeni a interpretat în PMAN piesa lui Teodorovici „Pentru ea”

pasa catalin
Foto:PC: Captură video

Pasha Parfeni, cel care a fost primul interpret autohton ce a refuzat să cânte la concertul dat la Moldexpo, și interpretul Cătălin Josan au ținut discursuri patriotice în fața mulțimii numeroase adunate în Piața Marii Adunări Naționale cu ocazia mitingului mitingul Platformei Civice „Demnitate și Adevăr” fața de „ilegalitățile comise de guvernarea coruptă, îndeosebi în sistemul bancar”.

„Suntem uniți pentru viitorul acestei țări, pentru copiii noștri, pentru nepoții noștri, pentru țara asta. Trăiască țărișoara asta care e vai și amar de mama ei. Uniți împreună o să câștigăm, dragii mei, doar împreună. Noi suntem poporul. Noi i-am angajat, noi îi dăm afară”, a scandat interpretul Cătălin Josan.

Înainte de a interpreta piesa „Pentru Ea” de Ion Aldea-Teodorovici, Parfeni a mărturisit că pentru el este mult mai important să fie alături în Piață, decât să cânte la concertul de la Moldexpo. „Pentru că aici noi (n.r interpreții) vă avem pe voi și voi sunteți singurul lucru și cel mai important din viața noastră. Și mai bine decât să fiu acolo aplaudat, mai bine vă aplaud aici pe voi și vă mulțumesc că ați venit. Și eu nu vreau să fiu nevoit să plec din țară, eu vreau să trăiesc aici. Vreau ca părinții mei să trăiască bine, decent. Toată lumea să trăiască bine și anume aici, în Republica Moldova. Cerem țara înapoi!”, susține interpretul.

Reamintim că, Parfeni a fost primul interpret autohton care a refuzat să cânte la concertul dat la Moldexpo și și-a îndemnat fanii să renunțe și ei la muzica „pe degeaba” de duminică. „Ieri am luat decizia de a nu participa la concertul din 6 septembrie de la Moldexpo. Azi, Ștefan Bănică Junior m-a făcut să fiu absolut sigur că am luat o decizie corectă. Îmi cer iertare dacă dezamăgesc pe cineva din potențialul public al concertului, dar nu puteam proceda altfel. Și dacă de obicei nimic nu poate fi mai important în viața mea decât muzica, atunci de data aceasta muzica îmi miroase a intrigi politice ieftine. Vă îndemn pe fiecare să renunțați la muzica „pe degeaba” de duminică. Pe 6 septembrie ea chiar nu va avea valoare. Nu vă lăsați ademeniți, cu siguranță vor mai fi posibilități să vă admirați artiștii preferați. Cred că duminică, 6 septembrie, e ziua când alte valori au prioritate. Și vreau să cred că e ziua schimbărilor”, a scris pe 4 septembrie interpretul.

Totodată, menționăm faptul că, interpretul Cătălin Josan și-a îndemnat colegii de breaslă să boicoteze concertele care urmează să aibă loc pe 6 septembrie la Orhei și Chișinău. Acesta i-a încurajat pe aceștia să participe duminică la acțiunea de protest organizată de Platforma Civică Dreptate și Adevăr și nu la „mascarada de la MoldExpo”.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente