(video) Tinerii de la Codreanca au blocat circulația rutieră, dansând în semn de protest

Безымянный
Foto: PC: captură foto

Școala de dans din Chișinău „Codreanca” a organizat un protest împotriva construcției ilegale a unui bloc locativ ce se desfășoară în fața instituției, pe teritoriul dintre Parcul Dendrariu și Blocul 1 al Universității Pedagogice de Stat „Ion Creangă”.

Protestul a avut loc astăzi, 2 septembrie, pe strada Ion Creangă, unde se află Clubul Sportiv de dans „Codreanca”. Motivul revoltei este construcția unui bloc locativ care se preconizează să aibă 15 etaje, chiar în fața școlii, de către o companie virtuală. De curând, au fost tăiați copacii, au fost începute săpăturile și s-a îngrădit teritoriul.

Funcționarii clubului sportiv, alături de elevii acestuia au ieșit nemulțumiți în stradă cu postere și discursuri despre nedreptatea comisă. Accentul a fost pus pe tăierea copacilor crescuți timp de zeci de ani, blocarea accesului copiilor la școala sportivă, dar s-a făcut referire și la atitudinea necorespunzătoare față de studenții Universității Pedagogice.

Protestatarii au demontat gardul ce înconjura terenul de construcții, cerând să fie oprită distrugerea orașului Chișinău.

Urmărește în videourile de mai jos cum a avut loc manifestația, dansul copiilor și al tinerilor care au ieșit pe partea carosabilă, blocând circulația traficului rutier:

 

Iată și câteva poze captate atât timp cât se desfășura protestul:

 

PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
PC: point.md
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente