Participă la proiectul „Zoom pe Casele de Cultură din Moldova” cu vizite de studiu în Polonia

10013759156_9100bbce7b_o1
Foto:PC: e.org.pl

Asociația inițiativelor creative „ę” din Polonia, Centrul de Politici Culturale din Moldova, în parteneriat cu Centrul de Informare pentru Autoritățile Locale anunță concurs pentru doritorii de a participa în proiectul „ZOOM pe Casele de Cultură. Moldova”. Sunt invitate persoane cointeresate în desfășurarea activităților culturale în comunitățile locale.

Casele de Cultură pot deveni instituții importante pentru comunitatea locală, pline de viață, consolidând locuitorii la activități comune. Dar nu întotdeauna este așa, întrucât deseori ele se asociază cu clădiri sumbre, pustii, cu un număr mic de angajați, care în fiecare zi luptă cu probleme financiare.

În cadrul proiectului se propune să se găsească şi să se instruiască un grup de persoane din Moldova interesate să sprijine evenimente socio-culturale, atât în comunităţile locale, cât şi în instituţiile culturale. „Noi considerăm că schimbările în instituţiile culturale încep de la oameni”, afirmă organizatorii.

Pentru participarea la proiect vor fi invitate 10 persoane care:

# În calitate de angajați ai instituțiilor de cultură sau ai organizațiilor non-guvernamentale, membri a unor grupuri nonformale sau persoane particulare, susțin dezvoltarea comunităților locale.

# Au avut cel puțin o experiență referitor la realizarea propriilor activități socio-culturale.

# Sunt pasionați și au idei pe care doresc să le împărtășească cu mediul, de asemenea, au motivația de a se angaja într-un proiect anual și în aprofundarea cunoștințelor și experiențelor sale.

# Sunt gata să se implice în înființarea și dezvoltarea în Republica Moldova a unei rețele de oameni care susțin comunitățile locale și instituțiile de cultură în inițiativele întreprinse de ei (rețeaua animatorilor culturali).

# Un argument suplimentar (dar nu obligatoriu!) va fi prezentarea scrisorii de recomandație din partea unei case de cultură sau a unei instituții de cultură, care să confirme dispoziția unității respective de a colabora cu acea persoană pentru a se folosi de noile competențe și abilități obținute.

ETAPELE PROIECTULUI:

# 20-25.09.2015 – Vizita de studiu și ateliere în Polonia.

# Lunile a 10-a și a 12-a 2015, a 2-a și a 5-a, a 6-a și a 9-a 2016 – Acțiuni individuale desfășurate de participanți în Republica Moldova, care vor include efectuarea analizei locale și desfășurarea propriilor activități socio-culturale, cu sprijinul de la distanța (Skype, e-mail), acordat de experții polonezi pe parcursul proiectului.

# A 2-a jumătate a lunii noiembrie 2015 – Vizita de lucru a experților polonezi în Republica Moldova (inclusiv întâlnirea cu participanții).

# 25-31.01.2016 și a 2-a jumătate a lunii mai și a 2-a jumătate a lunii septembrie 2016 – Ateliere în Republica Moldova pentru toți participanții (trei întâlniri).

# Anul 2016 – Adaptarea, traducerea și popularizarea în Republica Moldova a unui ghid pentru animatorii culturali și a unui set de scenarii de activități.

BENEFICIILE DE PARTICIPARE LA PROIECT:

Participanții la proiect vor:Œ

# câștiga o experiență unică bazată pe experiența poloneză de lucru socio-cultural în comunitate.

# explora metode noi și interesante de muncă (de exemplu, legate de folosirea patrimoniului local, noile tehnologii în domeniul culturii, studierea necesităților comunității locale).Ž

# obține manuale cu scenarii practice de activitate.

# primi susținerea completă a experților în cadrul:

1. unei vizite de studiu și workshop în Polonia;
2. o  serie de seminare și traininguri în Republica Moldova;
3. desfășurării activităților locale în Republica Moldova (la distanță, prin e-mail sau Skype);
4. obținerii unui mini-grant pentru evenimentele locale;
5. bazei de date de contacte, a metodelor și ideilor de pe platforma on-line creată de rețeaua proiectului.
6. Veți avea ocazia de dezvoltare profesională în continuare și participarea la activitățile rețelei.

Finanțarea proiectului:

Participarea la proiect este gratuită. Organizatorii asigură transferul în/din Polonia, cazarea și masa pe durata vizitei de studiu și a tuturor atelierelor din Polonia și Republica Moldova, materialele de instruire, suportul experților și finanțarea suplimentară a activităților locale realizate de participanți (până la cuantumul stabilit de organizatori în cursul proiectului). Organizatorii NU suportă cheltuieli legate de transferuri locale ale participanților din Republica Moldova, cu privire la activitățile desfășurate de ei.

Dacă doriți să participați la acest proiect completați formularul pe care-l găsiți AICI până în data de 30 august 2015.

Pentru mai multe detalii consultați:

Propunerea,

Regulamentul de participare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente