Primăria va crea o pagină pentru greșelile gramaticale văzute în Chișinău

1003263_525797747476689_94975644_n_92053500
Foto: PC: publika.md

De Ziua Limbii Române, pe data de 31 august 2015, ne vom bucura de lansarea unei noi pagini utile pe care orice doritor va putea scrie ce greșeli gramaticale a observat pe străzile municipiului Chișinău.

Anunțul despre crearea unei asemenea pagini a fost făcut de către șefa Direcției cultură, Lucia Culev, în cadrul ședinței operative a Primăriei ce a avut în dimineața zilei de astăzi, 24 august.

„Pe 31 august vom crea o pagină pe care toți locuitorii sunt invitați să posteze greșeli de exprimare și gramaticale văzute pe panouri publicitare, avize, etichete, în denumirea instituțiilor. Din păcate, sunt multe cazuri în care întâlnim greșeli stilistice, ortografice, uneori mai grave, alteori mai puțin, dar toate creează un disconfort și sfidare a exprimării corecte. Este o lipsă de respect față de limba română și față de oamenii care o vorbesc corect, care muncesc pentru aceasta, profesorii noștri, scriitori.”

Lucia Culev a afirmat că proiectul este inițiat împreună cu colegii de la Casa limbii române, studenții și profesorii Facultății de Filologie a Universității de Stat din Moldova.

În așa fel, sperăm că se va lupta împotriva instalării panourilor publicitare în care să apară cuvinte inventate sau preschimbate din altă limbă.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente