Util! 7 sfaturi ca să te menții în formă la birou

happy
Foto: PC: Huffington Post

Munca de birou este deseori plictisitoare și dificilă. Pe lângă toate, șezând pe scaun întreaga zi și mâncând nesănătos, mai poți câștiga câteva kilograme în plus.

Portalul Elite Daily vine cu o serie de sfaturi care te vor ajuta să te menții în formă la birou prin câțiva pași simpli.

#1. Consumă gustări sănătoase pe parcursul zilei

 

PC: altootalshami.com

Mănâncă deștept, dar nu te înfometa. Dacă te lipsești de mâncare, la sfârșit de zi te vei simți iritat și lipsit de concentrare. În rezultat, nu vei fi capabil să-ți îndeplinești sarcinile.

Iată de ce ești îndemnat să aduci cu tine la serviciu câteva gustări sănătoase, cum ar fi fructele sau legumele. Evită merele sau morcovii în cazul în care lucrezi într-un oficiu foarte liniștit – colegilor tăi le va fi mai greu să se concentreze atunci când în oficiu este un asemenea zgomot.

 

#2. Mișcă-te

 

PC: http://newschannelweb.com/

Deși majoritatea lucrătorilor au servicii care îi face să stea pe scaun întreaga zi, toți au parte de ora de masă, de care pot să profite din plin. Mergi la o plimbare scurtă, mergi pe scări în loc să folosești ascensorul.

 

#3. Atunci când ești coffee breaker, plănuiește corect ziua

 

PC: http://moonresorts.co.in/

Dacă știi, din timp, că vei merge la un eveniment care presupune, pe lângă toate, mâncare și băuturi gratuite, pregătește-te din timp pentru gustoșenii. Astfel, în timpul zilei mănâncă mai puțin, pentru ca seara să îți poți permite să mănânci acea felie de tort, sau poate chiar două.

 

#4. Ai grijă de cantitatea de gustări ce o consumi

 

PC: blogcdn.com

Oamenii uneori mănâncă din plictiseală sau din lipsă de interes. Mai bine mănâncă o gumă. Potrivit unui studiu făcut de Jurnalul Britanic al Psihologiei, mestecatul unei gume te ajută să fii concentrat pe sarcinile tale pentru mai mult timp. Iată de ce, următoarea dată când simți că ți se închid ochii, mestecă o gumă.

 

#5. Nu confunda setea cu foamea

 

PC: 4s-fitness.com

În special în zilele foarte încărcate, este foarte important să ți-i minte că trebuie să-ți hidratezi corpul. Iată de ce de multe ori setea este confundată cu foamea. Ține mereu o sticlă cu apă pe masa ta din birou și bea din ea cât mai des posibil.

 

#6. Verifică caloriile din timp

 

PC: http://bucketstavernandtap.com/

Nu trebuie să eviți socializarea cu colegii tăi de serviciu doar pentru că ți-e frică să nu câștigi câteva kilograme în plus. Pur și simplu nu comanda seara burgerul preferat, întrucât poți să găsești și bucate mai sănătoase. Verifică din timp meniul restaurantului la care veți merge și calculează valoarea nutrițională a bucatelor ce le vei comanda.

 

#7. Exersează din când în când

 

PC: 500px.com

Un serviciu full-time presupune anumite sacrificii pentru a îndeplini activitățile personale. Deseori, aceasta poate distruge puțin câte puțin prețiosul ciclu al somnului. Cu alte cuvinte, dacă ai posibilitatea, mai bine optează pentru jogging de dimineața, astfel încât seara să ai parte de timp pentru activitățile personale.

Aceste sfaturi ar putea să te ajute la dezvoltarea unei plan zilnic benefic pentru sănătatea ta.

#diez îți urează zile cât mai productive!

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente