6 tineri din Moldova au primit burse de studii în Slovacia. Iată ce vor studia acolo

Slovacia-Castelul-Bojnice
Foto: PC: desenamviitorul.ro

Slovacia oferă burse de studii pentru șase tineri din Moldova selectați prin concurs. Cinci dintre ei vor face studii universitare de licență, iar un tânăr va urma studii de doctorat. Bursierii au fost invitați joi, 20 august, la un eveniment organizat de către Ambasada Slovaciei la Chișinău în incinta Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene, transmite IPN.

Ambasadorul Slovaciei, Robert Kirnag, a comunicat că este al doilea an în care țara sa oferă burse de studii pentru tinerii din Moldova. În primul an bursierii vor învăța limba țării, după care vor urma patru ani de studii de licență sau, în cazul bursierului de la doctorantură, trei ani.

Cei șase tineri care îți vor urma studiile în Slovacia sunt:
1. Ana Sandu – Managementul Apei
2. Rodica Buga – Managementul Mediului
3. Efim Cocier – Stomatologie
4. Patricia Munteanu – Medicină generală
5. Marina Avram – Relațiile Internaționale
6. Remis Contantin (doctorat) – Stomatologie

Ministrul Educației, Corina Fusu, a declarat că prin obținerea acestor burse tinerilor li se oferă oportunitatea de a descoperi Europa și a o aduce acasă. Aceste studii le oferă oportunitatea de a acumula o experiență personală, dar și pentru țară, atunci când vor reveni acasă.

Secretarul general al Ministerului de Externe, Anatol Vangheli, a spus că este o nouă etapă de pregătire profesională a unor studenți într-o țară membră a Uniunii Europene. „Ne bucurăm că tinerii din Republica Moldova beneficiază de numeroase oportunități de a studia peste hotarele țării. Vă dorim ca la sfârșitul perioadei de studii pe teritoriul Slovaciei să deveniți repere în domeniile dumneavoastră de activitate și să nu uitați să reveniți acasă, în Republica Moldova”, a mai spus Anatol Vangheli.

Anul trecut, Guvernul Slovaciei a oferit de asemenea șase burse pentru tinerii din Republica Moldova.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente