(video) „Este speranță sau generația pierdută” – filmulețul care îndeamnă tinerii să facă o schimbare în viața lor

speranta
Foto: PC: captură foto/Youtube/analitanea

Videoul motivează tânăra generație să nu se mai plângă din cauza problemelor, să încerce să facă o schimbare în viață, căci viitorul stă în mâinile lor.

La început, băiatul din imagini apare într-o nuanță gri, într-o lume în care totul se pare că e pierdut. Acesta, la fel ca și majoritatea tinerilor din țara noastră, se plânge că nu mai e nimic de făcut aici.

Apoi, imaginile capătă culoare, tânărul începe să zâmbească și să dea exemple despre cum putem produce schimbări spre bine, dacă avem dorință.

El este Ion Mocan, are 20 de ani și vrea să schimbe lumea. Vede că în Republica Moldova lucrurile nu merg așa cum trebuie, cel mai mult fiind indignat de sistemul de învățământ pe care îl avem. Își dorește nespus de mult să schimbe ceva, într-un mecanism în care, deși piesele nu sunt asamblate corect, totuși funcționează.

Într-o zi i-a venit ideea că poezia rusească „Esti nadejda” trebuie tradusă în română și filmată. Astfel, cu ajutorul prietenilor a reușit să producă acest filmuleț.

Mesajul lor este că tinerii trebuie să înțeleagă că viața și-o construiesc singuri și că ei își pot duce cursul vieții spre o parte pozitivă.

Taguri: #inspirație
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente