Noi reguli la susținerea examenului pentru obținerea permisului de conducere

caseta_scoala_examen_auto
Foto: PC: alesimon.ro

Începând cu 13 august 2015, vor fi introduse instrucțiuni noi privind procedura de examinare și documentare cu permis de conducere.

Având în vedere faptul că în timpul susținerii probei practice a examenului auto mulți candidați se simt nesiguri, aflându-se pentru prima data la volanul unui automobil necunoscut, ÎS „Registru” oferă acestora posibilitatea de a se adapta la particularitățile vehiculelor utilizate în procesul de examinare.

Astfel, candidatul va putea parcurge o distanță de circa 100 de metri la fiecare schimbare a vehiculului în procesul examinării, fără a fi penalizat. Încălcările şi greșelile comise pe parcursul conducerii de probă nu vor fi luate în calcul la evaluarea finală a rezultatelor examinării. Conducerea de probă la examinare se acordă atât în cazul utilizării autovehiculelor ÎS „Registru”, cât şi a automobilelor școlilor auto.

O altă modificare a instrucțiunilor privind procedura de examinare şi documentare cu permis de conducere prevede că persoanele care dețin permis de conducere cu mențiunea dreptului de a conduce autovehicule cu cutie de viteze automată pot obține excluderea acestei mențiuni, în cazul susținerii probei practice a examenului pe un autovehicul cu cutie de viteze mecanică.

Respectivele modificări şi completări ale instrucțiunilor sunt operate în scopul asigurării calității, plenitudinii şi obiectivității procesului de examinare în vederea obținerii permisului de conducere.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente