La Chișinău va fi deschisă Ambasada Japoniei

????? (Hirosaki Castle and cherry blossoms)
Foto: PC: bartokdesign.com

O ambasadă a Japoniei va fi deschisă anul viitor la Chişinău, iar până la finele acestui an, Republica Moldova va avea ambasadă la Tokio.

Anunţul a fost făcut de către Shigeki Sumi, ambasadorul Japoniei în Ucraina şi Republica Moldova, cu sediul la Kiev, în cadrul ceremoniei prilejuite de aniversarea a 15-a de la lansarea Proiectului moldo-japonez 2KR, transmite IPN.

Vă asigur că voi depune tot efortul pentru a promova relaţiile dintre Republica Moldova şi Japonia. Atunci când am oaspeţi din Japonia la Kiev întotdeauna îi servesc cu vin moldovenesc”, a spus ambasadorul.

Solicitat să comenteze informaţiile neoficiale privind candidatura ambasadorului Moldovei în Japonia, ex-ministrul Agriculturii şi Industriei Alimentare, Vasile Bumacov, director tehnic al Unităţii de Implementare şi Administrare a Proiectului moldo-japonez 2 KR, a declarat: „Mi s-a făcut o asemenea ofertă, dar urmează să decidă Guvernul. De facto, eu deja sunt ambasador în Japonia, unde am fost de zece ori în cadrul Proiectului 2 KR”, a spus Bumacov.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente