(foto) Tânăra poetă Maria-Paula Erizanu și-a lansat cea de-a doua carte „Ai grijă de tine”

FotorCreated
Foto: PC: colaj #diez

Tânăra poetă Maria-Paula Erizanu și-a lansat în seara zilei de joi, 30 iulie, cea de-a doua carte a sa, numită „Ai grijă de tine”.

Evenimentul a început într-o atmosferă relaxantă, în semiîntuneric, cu o lectură regizată de Pavel Medeea Ermacov, cu ajutorul actorilor de la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice.

Moderatorul evenimentul a fost scriitorul Emilian Galaicu-Păun. De asemenea, poetul Alex Cosmescu, scriitorul Dumitru Crudu și criticul literar Lucia Țurcanu au descifrat creația tinerei poete.

Maria-Paula Erizanu este proaspăt licențiată în Istorie, Literatură și Istoria Artelor la New College of the Humanities, Londra. Textul său de debut, „Aceasta e prima mea revoluție. Furați-mi-o”, care descrie protestele de la Chișinău din 2009, a apărut într-o ediție trilingvă (română, engleză, franceză) la editura Cartier.

Cartea a mai fost tradusă în germană și cehă. A câștigat premiul de debut al Uniunii Scriitorilor din Moldova, premiul pentru cea mai populară carte a Bibliotecii Naționale Ion Creangă și Premiul internațional UNESCO pentru cea mai frumoasă carte a anului 2011, acordat la Târgul de Carte de la Leipzeig. A mai publicat versuri în revista Poesis International.

#diez a vorbit cu Paula despre ce a făcut-o să scrie cea de-a doua carte a sa, care s-a născut în cadrul unei tabere de scriere creativă la Orheiul Vechi: „Îmi place să scriu și cartea a apărut din această necesitate. A fost și o schimbare în mine, o deschidere față de lume. Am încercat să redau toate momentele de fericire pe care le trăiam, pentru ca atunci când eram nefericită să îmi amintesc de ele. Cartea aceasta nu a fost scrisă pentru ca cititorii să descopere ceva despre mine, ci pentru a împărtăși idei, stări și gânduri despre prietenie, lumină, adolescență, despre cei din jur, pentru ca cititorul să fie deschis spre explorarea propriilor asociații, ca cititorii să simtă că au participat la un dialog”.

Paula a menționat că, creația sa a fost influențată mult de activitatea de la tabăra de creație alături de Dumitru Crudu, acum trei ani: „Acesta a fost un fundament și mi-a oferit mai multă energie și un aer mai proaspăt”. Tânăra a zis că speră să rămână conectată la literatură, pentru că îi place mult, iar în curând urmează să facă un masterat în jurnalism.

Iată câteva poze despre cum s-a desfășurat lansarea cărții:

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente