(grafic) În primul semestru, procurorii au lucrat la 40 de mii de cauze penale

Procuratura_generala_noi
Foto: PC: noi.md

În primele șase luni ale acestui an, activitatea procurorilor la exercitarea şi conducerea urmăririi penale a cunoscut o îmbunătăţire calitativă şi cantitativă la capitolul cauze penale finalizate şi trimise în judecată. Astfel, în perioada de referinţă, procurorii au exercitat şi condus urmărirea penală pe 40.001 cauze penale, din care, în 13.701 de cazuri, urmărirea penală a fost finalizată.

În total, procurorii au deferit justiţiei 7.282 de cauze penale privind comiterea a 8.008 infracţiuni de către 8.373 de persoane.

Totodată, au fost dispuse soluții de scoatere de sub urmărire penală, încetare și clasare a cauzei penale în 6.260 de cazuri, inclusiv în 2.538 – din lipsa faptului sau elementelor infracţiunii, 2.253 – în legătură cu împăcarea părţilor şi retragerea plângerii prealabile, 2 – în baza actului de amnistie şi 1.450 de cauze din alte motive de nereabilitare.

În prima jumătate a anului 2015 a fost atestată o scădere a numărului de hotărâri de achitare, pronunţate de către instanţele de judecată, fiind emise 144 de sentinţe de acest gen în privinţa a 176 de persoane, faţă de 182 de persoane achitate în primul semestru al anului 2014.

Angelina Mașcauțan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente