Echipa ARTerapia vă invită pe 1 august „În Lumea Poveștilor”

11705311_907219412703742_4658194425521829563_n
Foto: În Lumea Poveștilor

ARTerapia, proiectul ce-și propune să decoreze creativ spitalele de copii din Moldova, organizează sâmbătă, 1 august, la ora 15:00, un eveniment inedit, în curtea Muzeului Național de Arheologie și Istorie a Moldovei, unde fiecare copil, părinte și bunic va avea ocazia să pătrundă în misterul poveștilor tradiționale populare prin intermediul picturii.

Nu ezitați să vă luați copiii, prietenii și nepoțeii și să vă alăturați atelierului, unde veți putea picta cu propriile mâini personaje din basme și petrece ziua util și plăcut.

Atelierul este destinat copiilor cu vârsta cuprinsă între 7 și 16 ani, pentru care intrarea va fi liberă, iar părinții sunt îndemnați să doneze la intrare câte cel puțin 10 lei cu scopul implementării proiectului ARTerapia.

Pentru a putea pregăti toate materialele necesare, doritorii de a participa sunt rugați să se înregistreze preventiv AICI, deoarece cei înregistrați vor avea prioritate la intrare.

Evenimentul „În Lumea Poveștilor” este realizat cu suportul Muzeului Național de Arheologie și Istorie a Moldovei, iar mai multe detalii găsiți pe pagina acestuia.

Proiectul ARTerapia este un proiect destinat decorării spațiilor spitalelor pentru copii din Moldova, fiind parte a organizației KLumea. Prima instituție medicală care urmează să fie decorată în cadrul proiectului va fi Spitalul Clinic Municipal Pentru Copii Nr. 1, de pe strada Serghei Lazo.

Decorarea spațiilor va fi realizată cu ajutorul unui grup de designeri grafici, pictori și artiști, care vor încerca, prin autocolante, obiecte de decor, picturi de pe pereți, să ajute pacienții să prindă mai mult curaj, să aibă mai multă speranță și încredere în propria vindecare.

Proiectul, care la prima etapă va începe cu holurile instituției, presupune nu doar vopsitul pereților, ci acoperirea pereților cu vinil, care să permită dezinfectarea acestora după necesitate, decorarea încăperilor cu obiecte din lut și lemn. Lucrările pline de culoare și dinamism vor presupune eroi din basmele românești.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente