Eurovision 2016: Suedia a anunțat orașul și perioada în care se va desfășura concursul muzical

Eurovision-Song-Contest-2016-Sweden-e1433453227493
Foto:PC: essemag.ru

Concursul Internațional Eurovision 2016 se va desfășura în capitala Suediei, Stockholm. Semifinalele vor avea loc pe 10 și 12 mai, 2016, iar marea finală pe 14 mai.

Autoritățile suedeze au anunțat că evenimentul se va organiza pe Globen Arena din Stockholm, pentru a doua oară, după ce și în anul 2000, Stockholmul a mai găzduit acest concurs.

Stadionul are capacitatea de a găzdui între 14 și 16 mii de spectatori. Informațiile despre costurile biletelor vor fi afișate pe parcursul anului curent, transmit autoritățile suedeze.

 

PC: eurovision.tv
Globe Arena PC: eurovision.tv

Vă reamintim că anul acesta, câștigătorul concursului Eurovision Song Contest este suedezul Mans Zelmerlöw, cu piesa „Heroes”.

 

Ultima dată, Suedia a găzduit concursul internațional în anul 2012, când interpreta Loreen a câștigat Eurovisionul, cu piesa „Euphoria”. Ulterior, concursul a fost organizat în orașul Malmo.

În anul curent, țara noastră nu s-a calificat în finala Eurovision, care s-a desfășurat în orașul Viena, Austria, deoarece în semifinală nu a acumulat suficiente puncte.

Silvia Dalnițchi

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente