PPEM preconizează organizarea Congresului de constituire în data de 26 iulie

cimislia_introductiv (1)
Foto: PC: PPEM

Începând cu vineri, 3 iulie, grupul de inițiativă pentru crearea Partidului Popular European din Moldova a lansat organizarea conferințelor pentru constituirea organizațiilor raionale și municipale ale viitoarei formațiuni politice. Astfel, doar în weekendul trecut au fost constituite organizațiile teritoriale PPEM din Cimișlia, Ialoveni, Bălți și Nisporeni, la care au participat peste 250 de persoane.

În cadrul conferințelor au fost prezentate proiectele Statutului și Programului Politic al PPEM, a fost aleasă conducerea organizațiilor teritoriale și trasate obiectivele inițiale de activitate. Urmează ca în perioada de până la Congres, Consiliile politice teritoriale să analizeze documentele de constituire propuse pentru a contribui cu recomandări de modificare. În scurt timp, aceste documente vor fi disponibile pe site-ul formațiunii www.ppe.md pentru consultare largă cu membrii și simpatizanții. Scopul final este crearea unui partid de centru-dreapta, bazat pe o doctrină conservatoare, cu o veritabilă democrație internă, astfel ca noua formațiune politică să fie capabilă să promoveze un program ambițios, dar realist de dezvoltare a întregii țări după modelul european.

În următoarele trei săptămâni sunt planificate Conferințe în circa 20 de raioane și în mun. Chișinău și care se vor finaliza cu organizarea Congresului de Constituire al PPEM care este planificat pentru data de 26 iulie 2015 la Chișinău. Congresul va întruni delegați din toate raioanele în care au fost constituite organizații teritoriale, oaspeți și invitați, precum și mass-media. Congresul va aproba Statutul și Programul politic al viitoarei formațiuni, va alege instituțiile de conducere la nivel național ale partidului și va decide asupra acțiunilor prioritare ale partidului pe perioada următoare.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente