Solicitare în PMAN: Dodon și Greceanâi să întoarcă banii cetățenilor de pe scumpirea gazului

ninella
Foto: Actrița Ninela Caranfil PC: captură Privesc.eu

Igor Dodon și Zinaida Greceanâi trebuie să întoarcă persoanelor fizice și juridice, din propriile buzunare, diferența de preț a tarifului la gazele naturale, majorat pe vremea când erau la putere. O astfel de solicitare a fost anunțată astăzi în cadrul unui miting din Piața Marii Adunări Naționale, de către actrița Ninella Caranfil, care a dat citire unui apel al consiliului onorific al Blocului Unității Naționale.

„Pe timpul când Zinaida Greceanîi era prim-ministru, iar Igor Dodon ministru al Economiei și Iurie Roșca susținea în parlament PCRM-ul, prețul la gazul importat din Federația Rusă a fost majorat de la 80 dolari pentru 1.000 de metri cubi până la 420 de dolari pentru 1.000 metri cubi. Noi, cetățenii Republicii Moldova, cerem insistent ca diferența de preț plătită Federației Ruse pentru gazul importat să fie întoarsă persoanelor fizice și juridice din Republica Moldova, din buzunarul celor direct implicați în această crimă economică, iar vinovații pentru crimele economice săvârșite să fie neîntârziat deferiți justiției”, a declarat Ninela Caranfil.

Totodată, semnatarii apelului cer scoaterea în afara legii a unor partide politice, inclusiv Partidul socialiștilor din Republica Moldova, Partidul Nostru și Mișcarea „Ravnopravie”, care promovează terorismul, separatismul și extremismul. Trebuie aplicate măsuri față de persoanele care promovează o politică antistatală, ca Igor Dodon, persoane care fac jocul serviciului FSB rusesc, care promovează ideile separatiste în spațiul ex-sovietic”, a spus Ninela Caranfil.

De menționat că astăzi Platformă unionistă „Acțiunea 2012” și organizația „Tinerii Moldovei” au organizat un miting unionist în centrul capitalei.

Discursul Ninelei Caranfil îl puteți vedea aici cu începere de la minutul 1.44.15.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente