12 echipe din Moldova vor participa într-o competiție europeană de afaceri ecologice

CLP15_Facebook02-banner
Foto:ClimateLaunchpad descoperă potențialul tehnologiilor curate în Europa și susține antreprenorii să-și dezvolte ideile până la un business global.

Cea mai mare competiție de idei de business bazate pe tehnologii curate din Europa își lansează cea de-a doua ediție cu 12 idei promițătoare de sustenabilitate, care vor concura în cadrul Competiției ClimateLaunchpad.

În localitatea Lalova, în perioada 26 – 28 iunie, Moldova este reprezentată de 12 echipe în cadrul ClimateLaunchpad 2015. Cea de-a doua ediție a acestui concurs european se desfășoară în 27 de țări. ClimateLaunchpad descoperă potențialul tehnologiilor curate în Europa și susține antreprenorii să-și dezvolte ideile până la un business global. Acum echipele din Moldova vor participa la un Boot Camp – tabară de două zile și la șase sesiuni de couching, care îi va pregăti pentru Finala Națională din 8 august. Cele mai bune trei echipe își vor prezenta ideile la marea Finală Europeană din septembrie, în Olanda.

Ideile cu care au aplicat echipele în Moldova variază de la „Dehidrator solar pentru produse alimentare” până la „Jocul MEGA: jocul ce are impact”. Criteriile de apreciere a ideilor sunt impactul asupra schimbărilor climatice, potențialul de dezvoltare a antreprenoriatului și competențele și entuziasmul membrilor echipei.

Frans Nauta, Director adjunct al antreprenoriatului Climate-KIC și fondatorul competiției ClimateLaunchpad: „ClimateLaunchpad este o privire în viitorul tehnologiilor curate în Europa și viitorul pare a fi unul foarte senin. Sunt oportunități diverse pentru afaceri inovative ce își propun combaterea schimbărilor climatice. Această competiție ajută echipele să-și dezvolte și promoveze ideile. Noi îi ajutăm să aibă un impact global”.

Cele mai bune opt idei din Europa vor câștiga acces la programul Acceleratorul Climate-KIC, orientat spre dezvoltarea ideilor mari de tehnologii curate în afaceri puternice. Câștigătorul general al Finalei Europene va primi un premiu bănesc de 10.000 de euro, echipa a doua va primi 5.000 de euro și cei ce se vor clasa pe locul trei vor primi 2.500 de euro.

Sara West, câștigătoarea competiției din 2014 și co-fondatoarea Wavetube: „ClimateLaunchpad deschide accesul la o rețea imensă și experiență la care putem apela în timp ce accelerăm dezvoltarea noastră. Este o experiență unică în viață de a-ți extinde afacerea și rețeaua”.

Despre ClimateLaunchpad și Climate-KIC

ClimateLaunchpad (www.climatelaunchpad.org) este un program a Climate-KIC; principala inițiativă inovativă a climei în UE. Aceasta reprezintă cel mai mare parteneriat public-privat în inovații orientat spre adaptarea la schimbările climatice. Climate-KIC constă dintr-o rețea internațională de companii, instituții academice și sectorul public.

Climate-KIC este una din Comunitățile de Cunoaștere și Inovare (Knowledge and Innovation Communities, KICs) create în 2010 de către Institutul European de Inovație și Tehnologii (European Institute of Innovation and Technology, EIT), care a fost însărcinată de către UE să asigure dezvoltarea europeană durabilă și, în același timp, să abordeze provocările globale actuale. www.climate-kic.org.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente