Într-un articol publicat recent în The Guardian, Olia Hercules, o autoare de rețete din Londra, își amintește cu dor de rudele sale din Moldova, expunând o rețetă a bine cunoscutelor plăcinte moldovenești.

„Cu roșii prăjite și cu brânză sărată”, este recomandarea Oliei Hercules de la The Guardian pentru a servi plăcintele moldovenești. Autoarea spune că ambele sale bunici sunt pe jumătate moldovence, de unde și familiarizarea cu această specialitate gastronomică.

Tradițiile culinare din regiunea Moldovei au fost păstrate și de mama sa, considerându-le speciale, pentru că s-au format din interacțiunea mai multor popoare ce și-au făcut loc aici.

Fiindcă pâinea era necalitativă în anii de existență a URSS, străbunica sa obișnuia să gătească plăcinte cu brânză sărată sau cu bostan dulce.

După un scurt istoric al delicatesei moldovenești, care îi aduce autoarei amintiri plăcute din copilărie, Olia prezintă o rețetă de plăcinte cu verdețuri și ouă.

 

PC: The Guardian

PC: The Guardian

PC: The Guardian

PC: The Guardian

Olia și mama sa, care a păstrat de-a lungul timpului tradițiile culinare moldovenești PC: The Guardian

Olia și mama sa, care a păstrat de-a lungul timpului tradițiile culinare moldovenești PC: The Guardian

PC: Facebook/Olia Hercules

PC: Facebook/Olia Hercules