Un astronaut NASA a fotografiat piramidele egiptene din spațiu

priamide
Foto: Piramidele egiptene captate de un astronaut NASA, PC: Terry W. Virts/Twitter

Un astronaut NASA se întoarce în această joi acasă. Înainte de a ajunge pe Terra însă trebuie să împlinească obligația unui turist în cosmos – să fotografieze piramidele din Giza.

Potrivit NASA, piramidele, ca și celelalte monumente arhitecturale de vază, cum a ar fi Marele Zid Chinezesc, tind să se contopească cu culoarea pământurilor din preajmă și sunt foarte greu, dacă nu imposibil, să fie observate cu ochiul liber din spațiu.

Terry Virts nu este un simplu astronaut, dar și un fotograf amator care a transmis înapoi pe Terra numeroase poze incredibile ale Pământului, poze ce includ și imagini de time-lapse ale aurorelor boreale, spectacole ale fulgerelor și norii de pe orbita Căii Lactee.

Timp de 200 de zile, el și colega sa, Samantha Cristoforetti, cea care recent a obținut recordul în calitate de femeie care a petrecut cel mai mult timp în spațiu, au documentat timpul său în poze care pot fi vizualizate pe Twitter. Cei doi, împreună cu un alt coleg de navă, în curând vor zbura înapoi pe Pământ în capsula cosmică „Soyuz”, construită de ruși.

Pozele excepționale ale astronauților pot fi vizionate pe conturile lor de Twitter.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente