Ice-wine Muscat Ottonel 2011 de la Château Vartely a luat Marea medalie de aur (Gran Medaglia d’Oro) la concursul oenologic internaţional Città del Vino „La Selezione del Sindaco”, fiind clasat pe primul loc, cu 95 de puncte.

La competiție au participat peste 700 de vinuri din Italia, 500 – din Portugalia şi alte 50 din diferite colţuri ale lumii. Château Vartely este unica companie vinicolă din Republica Moldova participantă la acest concurs, fiind reprezentată de partenerul său din Portugalia.

Ice Wine Muscat Ottonel roada 2011 este un vin de calitate matur dulce, de o culoare vie aurie, cu arome de miere şi fructe tropicale, în special, nuanțe de clemantine. Gustul este puternic, dar totodată echilibrat în aciditate. Post gustul este bogat şi de lungă durată. Vinul este produs în cantitate limitată.

Château Vartely a mai obținut o medalie de aur pentru Ice Wine Riesling 2011 (89 de puncte). Vinurile Traminer 2014 şi Feteasca Neagră 2014 au luat medalii de argint, având un scor general de câte 85 de puncte.

„La Selezione del Sindaco” este o competiție internațională de vinuri care are ca scop susținerea companiilor şi zonelor care produc vinuri de calitate în loturi mici, între 1000 şi 50 de mii de sticle.

Concursul se organizează din 2002 în diferite orașe italiene. În acest an este pentru prima dată când competiția are loc în afara Italiei. Concursul a avut loc în Portugalia perioada 29-31 mai 2015, fiind organizat de Asociația Naţională italiană Cita del Vino, sub patronajul Organizaţiei Internaţionale a Viei şi Vinului.