Vacanță cu Cristina Gurez: 9 lucruri pe care poți să le faci în Dubai

11304169_853610784716202_811981561_n
Foto: PC: Arhivă personală Cristina Gurez

Dacă tot e vară, suntem în căutarea activă a locurilor unde ne vom relaxa din plin. Astăzi vom porni într-o călătorie imaginară cu Cristina Gurez, care ne va ajuta să privim dintr-o altă perspectivă orașul Dubai.

Orașul viitorului sau orașul vizionarilor, cum mai este numit Dubai, e unul care te lasă de-a dreptul cu gura căscată. E un oraș al extremelor: poți merge prin cartiere cu zgârie nori din sticlă și case de lux, iar în următoarele minute să treci printr-un cartier cu case modeste și spații neamenajate. Poți vedea o parte europeană și te poți confrunta direct cu cultura arabă. Poți întâlni turiști din toate țările, auzi diferite limbi și încerca diverse bucătării.

Sunt o mulțime de locuri pe care ai putea să le vizitezi sau lucruri pe care ai putea să le faci în Dubai.

#1.Să urci pe Burj Khalifa

 

PC: hdwallpapers.in
PC: hdwallpapers.in

Este cea mai înaltă clădire din lume. A fost construită în perioada 2004 – 2009 și are 202 etaje. Înălțimea constituie 828 metri. Turiștii au acces până la terasa de la etajul 125, iar biletul costă 40 de dolari. Cele 125 de etaje se urcă cu ascensorul în 60 de secunde. Priveliștea de noapte asupra orașului este fantastică.

#2. Să admiri Fântâna Muzicală

 

PC: zborieftin.com
PC: zborieftin.com

Este cea mai mare fântână muzicală din Dubai, cu o lungime de 275 metri şi jeturi de apă care pot depăşi 150 de metri înălţime, 600 de lumini şi 25 proiectoare colorate asigură 1.000 de variante diferite prin care jeturile de apă dansează pe ritmuri de muzică. Spectacolul fântânilor începe la ora 18:00 cu reprezentaţii de câte 30 de minute până la ora 20:00. Între 20:00 şi 23:00, dansul jeturilor de apă se produce din 20 în 20 de minute, ajungând la un total de 14 spectacole zilnice. Apa dansează pe muzică internaţională, dar şi arabă. Aceasta e situată chiar lângă Burj Khalifa și Dubai Mall.

#3. Să vizitezi Dubai Mall

 

PC: mangobluete.com
PC: mangobluete.com

Este impresionant de mare și divers. Poți găsi tot ce vrei și ce nu vrei, poți vedea mai mulți localnici acolo, mai ales femeile arabe, pe care în plină stradă s-ar putea să nu le prea zărești.

#4. Să mergi la plajă

 

PC: Arhivă personală Cristina Gurez
PC: Arhivă personală Cristina Gurez

Al Mamzar Beach Park – Intrarea pe plajă se face printr-un parc cu multă verdeață, neobișnuit pentru orașul cu clădiri grandioase și supermoderne. Plaja e de o frumusețe rară: nisip mărunt alb, apă albastră clară de se văd peștișori mici și, desigur, palmierii sunt cei ce colorează peisajul. Taxa e de 5 Dirham (1 Dolar = 3,5 Dirham). O altă plajă este Jumeirah Beach. De asemenea, cu nisip alb, dar dominată de multe scoici de culori variate și de diverse mărimi, iar acesul e liber.

#5. Să vezi Burj al Arab

 

PC: allegrotravel.ro
PC: allegrotravel.ro

E unicul hotel de 7 stele din lume, care se află foarte aproape de plaja Jumeirah Beach și are forma unei pânze de corabie.

#6. Să te delectezi cu delicii arabe

 

PC: a1.ro
PC: a1.ro

Lavaș, frigărui, orez, vinete și alte delicii, dar și cafea arabă și narghileaua.

#7. Să mergi la Golden Souk

 

PC: content.time.com
PC: content.time.com

Golden Souk e piața de aur, dar, de fapt, acolo găsești orice, iar dacă ai și mulți bani, atunci…shopping reușit!

#8. Să mergi în excursie la Oceanul Indian

 

PC: Arhivă personală Cristina Gurez
PC: Arhivă personală Cristina Gurez

Din Dubai, chiar din hotel poți procura de la ghid o excursie spre Oceanul Indian. Apa lui caldă de-a dreptul te va surprinde. Excursia costă 55 de euro. În această excursie vei merge la piața de covoare și vei ajunge în împărăția covoarelor, iar dacă ești un diplomat bun, vei negocia până la limite. Mai ajungi și la piața de fructe, fructe tare diferit colorate și interesante se găsesc la ei. De asemenea, vei ajunge și la piața de suveniruri, unde alegi cămiluțe, bijuterii sau Burj Khalifa în miniatură.  Apoi mai ajungi și prin munții fără viață și impresionantul canion din ținutul Sharjah – statul uscat (fără alcool) din Emiratele Arabe Unite. La final, vei ajunge la plaja și apa Oceanului Indian. Intrarea în apă e din barieră de corali, iar apa e cea mai caldă în care am intrat vreodată.

#9. Să mergi în Safari

 

PC: Arhivă personală Cristina Gurez
PC: Arhivă personală Cristina Gurez

Dubai-ul e una dintre cele mai fascinante destinații de vacanță, cu siguranță.
„Nu m-am gândit niciodată că nisipul, doar nisipul, poate fi atât de frumos. E un sentiment aparte când privești deșertul. Tocmai se aude liniștea gândului și a sufletului. „Minunea cunoașterii deșertului” costă 55 de dolari și durează vreo 5 ore. Am zburat prin nisip cu Toyota, condusă de Rashid. Dunele de nisip par atât de firave, dar nu e chiar așa. Apoi, am urcat pe cămilă. Interesantă senzație, ea nu se ridică uniform, ci câte jumătate. Am îmbrăcat haina lor tradițională, neagră. Femeile din Dubai, poartă doar negru, fără excepții. Am făcut un tatuaj cu henna. Am făcut și sandboarding, la lumina lunii și am admirat un veritabil belly dance”, relatează Cristina.

 

PC: Arhivă personală Cristina Gurez
PC: Arhivă personală Cristina Gurez
Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente