Duminică, 7 iunie, va avea loc o nouă manifestație-protest în Piața Marii Adunări Naționale

prostest
Foto: PC: Platforma Civică Demnitate şi Adevăr DA

Duminică, 7 iunie, va avea loc un nou protest pe Piața Marii Adunări Naționale, la care sunt invitate toate persoanele care, potrivit descrierii evenimentului, sunt „interesaţi de restabilirea normalităţii în societate prin eliminarea de la guvernare pe căi constituţionale, legale şi paşnice a clanurilor oligarhice, ce au luat statul în captivitate”.

Platforma Civică „Demnitate şi Adevăr” invită oamenii care demonstrează pe viu, prin exemplul său, că sunt nemulțumiți de guvernare. Potrivit organizatorilor, protestul va cuprinde mai multe subiecte:

# Informarea cetățenilor Republicii Moldova cu privire la modul de îndeplinire, de către guvernanți, a Rezoluției Marii Adunări Naționale a Demnității și Adevărului din data de 3 mai 2015;

# Demascarea imitării de către guvernanţi a investigării jafului secolului prin măsuri „de ochii lumii”, în loc să identifice rapid şi punctual: a) episoadele în care instituţiile împuternicite de securitatea economică a statului nu şi-au îndeplinit obligaţiunile; b) beneficiarii direcţi şi indirecţi ai furtului miliardelor; c) actorii care au asigurat acoperirea politică pentru înfăptuirea jafului secolului;

# Dezbaterea iniţiativei civice privind constituirea, de către susţinătorii şi simpatizanţii Platformei DA în localităţile Republicii Moldova a consiliilor de alegători ca elemente structurale informale locale, autonome, asociate Platformei DA, care împărtăşesc abordările de revenire la normalitate, expuse în Manifestul Platformei DA din 24 februarie 2015. În cadrul mitingului va fi aprobată Rezoluţia cu privire la alegerile locale din 14 iunie, care va conţine recomandări privind opţiunile de alegere a grâului de neghină;

# Constituirea Comitetului de organizare și pregătire a Marii Adunări Naționale a Demnității și Adevărului din 27 august 2015.

Numeroși oameni de cultură, precum Cătălin Josan, și funcționari ai legii, îndeamnă tinerii să vină la protest. „Este foarte important și glasul nostru, întrucât el nu prea s-a auzit, artiștii încercând să fie foarte departe de politică”, menționează interpretul Cătălin Josan într-o emisiune marca Jurnal TV.

Manifestația va avea loc în Piaţa Marii Adunări Naţionale, cu începere de la ora 12.00. Mai multe detalii despre evenimentul din 7 iunie găsești pe Facebook.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente