Bălți: Pe 1 noiembrie se va organiza un referendum privind autonomia locală

iubesc
Foto: Bălți PC: baltimd.wordpress.com

Consiliul Municipal din Bălţi a decis astăzi, 26 mai, ca pe 1 noiembrie să fie organizat un referendum consultativ privind autonomia locală.

Locuitorii oraşului vor trebui să răspundă cu da sau nu la întrebarea: „Sunteţi de acord cu extinderea atribuţiilor autonomiei locale a municipiului Bălţi în componenţa Republicii Moldova?”, informează Deschide.md.

Decizia a fost luată în cadrul unei ședințe extraordinare a consiliului municipal, la care a fost discutată chestiunea respectivă.

Aleșii locali din partea PCRM au lansat recent o declarație prin care acuză atât puterea, cât și opoziția de la Chișinău de destabilizare intenționată a situației social-politice din Republica Moldova, care ar putea avea consecințe similare cu cele din Ucraina.

Primul demers de acest fel a fost lansat de comuniști în vara anului 2012, când în Consiliul municipal s-a decis organizarea unui plebiscit cu privire la autonomia municipiului Bălți. Acesta a fost anulat, ca urmare a unei înțelegeri amiabile cu reprezentanții Guvernului de la Chișinău. În urma acesteia, Bălți urma să obțină statut de unitate administrativ-teritorială de nivelul II, la fel ca și Chișinăul. Revendicările cu privire la autonomia municipiului au fost reluate însă în 2014, după ce Republica Moldova a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană, pe care PCRM l-a apreciat drept „antipopular” și păgubos pentru economia țării.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente