(video) Detalii despre darea în exploatare a parcării multietajate de la Aeroportul Chișinău

IMG_1570
Foto: Parcarea etajată de la Aeroportul Chișinău

La 17 mai 2015, la Aeroportul Chișinău a avut loc deschiderea primei parcări multietajate, aceasta fiind una dintre cele mai mari din Moldova.

Temporar, în prima perioadă de exploatare, toți clienții vor putea beneficia gratuit de serviciile parcării noi. Pentru a identifica rapid locul autovehiculului, fiecare nivel este marcat cu o culoare diferită: galben, portocaliu, gri și roșu. La nivelul superior sunt locuri de parcare pentru persoanele cu dizabilități. De asemenea, sunt prevăzute două lifturi pentru transportarea persoanelor și a mărfurilor, rampe de trecere între niveluri pentru vizitatori și vehicule, sistem de control și supraveghere video, dispozitive de informare și alte echipamente necesare, în conformitate cu standardele europene. Fiecare pilon din parcare este dotat cu colțuri reflectorizante din cauciuc și bordură din cauciuc pentru a evita deteriorarea automobilelor.

Unul din punctele de bază ale contractului semnat de compania „Avia Invest”, care actualmente administrează aeroportul capitalei, este îndeplinit — a fost dată în exploatare noua parcare de pe teritoriul Aeroportului Chișinău. Toate elementele și echipamentele parcării corespund standardelor europene.

Aeroportul Internațional Chișinău este primul aeroport din Europa, la categoria aeroporturilor cu un flux de până la 5 milioane de pasageri, care a înregistrat cea mai mare creștere a numărului de pasageri în 2014. Astfel, în anul 2014, Aeroportul Internațional Chișinău a deservit 1.781.469 de pasageri, cu 34,28% mai mult decât în 2013. În prezent, pe Aeroportul din Chișinău își operează zborurile 19 companii aeriene spre 33 destinații din toată lumea.

 

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Cineplex

  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente