Egiptul va reconstrui una din cele 7 minuni ale lumii – Farul din Alexandria

egypt_3297555b
Foto: Farul din Alexandria PC: www.telegraph.co.uk

Consiliul suprem pentru antichităţi din Egipt a avizat favorabil noul proiect al preşedintelui Abdel Fattah Al-Sissi ce constă în reconstruirea celebrului Far din Alexandria.

Autorităţile egiptene mai au nevoie doar de acordul guvernatorului regiunii Alexandria pentru a putea să înceapă lucrările de construcţie a unei replici a Farului din Alexandria, considerat una dintre cele şapte minuni ale Antichităţii, informează Mediafax.

Distrus în 1303 de un cutremur, farul ar putea fi reconstruit în curând în Egipt, a spus Moustapha Amin, preşedintele Consiliului suprem pentru antichităţi, pentru cotidianul Youm7.

Farul din Alexandria i-a ghidat pe marinari vreme de aproape 18 secole, cu ajutorul unor oglinzi reflectorizante pe timpul zilei şi luminilor unor focuri pe timpul nopţii. Replica edificiului va fi construită la doar câteva zeci de metri sud-vest de amplasamentul monumentului original, ocupat în prezent de citadela Qaitbay.

Ridicat în jurul anului 280 î.e.n., Farul din Alexandria a avut o înălţime cuprinsă între 110 şi 130 de metri. A fost vreme de mai multe secole cea mai înaltă clădire construită vreodată de oameni.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente