Florile, la fel ca și pisicile, au cele mai mari șanse să fie fotografiate și să ajungă pe conturile de Instagram, Facebook sau Pinterest ale utilizatorilor din Moldova.

Echipa #diez vrea ca cititorii săi să cunoască mereu mai mult. Astfel, dacă tot în această primăvară florile de liliac sunt populare pe rețelele de socializare, ar fi bine să cunoaștem și detalii despre ele.

Florile de liliac 

Liliacul sau Syringa vulgaris face parte din familia oleaceelor și este o specie din genul Syringa care înflorește primăvara. Este un arbust a cărui înălțime poate ajunge până la șapte metri, cu ramuri drepte și lujeri puțin muchiați.

Liliacul se înmulțește prin semințe, dar și prin butași semilemnosi prelevați vara. Arbustul se plantează într-un sol format din nisip și turbă – liliacul are nevoie de un pământ care se drenează cu ușurință, pentru că nu suportă multă apă la rădăcini.

Cea mai frecventă problemă a liliacului constă în apariția unor pete maronii la nivelul frunzelor sau pe scoarță. Aceste pete sunt cauzate de o bacterie care poate fi eliminată cu ajutorul substanțelor pe baza de piretru.

liliac a_thngfbty

Liliac PC: a_thngfbty

liliac anestazy

Liliac PC: anestazy

liliac arina cretu

Liliac PC: Arina Cretu

liliac baleva tatiana

Liliac PC: Tatiana Baleva

liliac borz alina

Liliac PC: Alina Borz

liliac dumitrumunteanu

Liliac PC: Dumitru Munteanu

liliac lylymariuta

Liliac PC: Lylymariuta

liliac nata andreev

Liliac PC: Nata Andreev

liliac natalia bostan

Liliac PC: Natalia Bostan

liliac pavel novac

Liliac PC: Pavel Novac

liliac roxi kir

Liliac PC: Roxi Kir

liliac taty

Liliac PC: Taty

liliac vlad optimus027

Liliac PC: Vlad Optimus027

liliac w.arusya

Liliac PC: w.arusya