Ca orice student din ziua de azi, trebuie să treci singur peste obstacole, trebuie să înveţi să accepţi eşecurile, dar cel mai important moment este depăşirea acestora, dar şi atingerea scopurilor pe care ţi le-ai propus. Prin urmare, te vei afla într-o constantă provocare şi nu te vei plictisi nicio clipă.
Viaţa de student la inginerie înseamnă să înveţi, să-ţi dezvolţi cunoştinţele teoretice şi practice, să te specializezi în domeniul dorit, abordând un limbaj special. Prin urmare, trebuie să vii la inginerie pentru că:
#1. Îţi dezvolţi calităţile personale, supranumite și soft-skills
Soft-skills sunt acele trăsături ale personalităţii care se dezvoltă într-o echipă: leadership, gândire strategică, comunicare, formare de echipă și nu doar. Eventual, un tânăr inginer se confruntă cu unele dificultăţi într-un grup de oameni, în care unele calităţi personale sunt inevitabile şi necesar de evidenţiat. Astfel, acest bagaj de informaţii şi competenţe te vor ghida în numeroasele încercări, care ulterior vor avantaja realizarea pe plan profesional.
#2. Poţi face parte din organizaţia non-guvernamentală BEST
Viitorul inginer, deşi are de mers la cursuri, seminarii, laboratoare sau are de făcut proiecte, indiferent cât de stresant este programul şi cât de severi sunt profesorii, întotdeauna îşi va găsi timp şi pentru distracţie, socializare și va obţine experienţă în domeniul de activitate. Astfel, combinând utilul cu plăcutul, a luat ființă organizația non-guvernamentală BEST, ajutând tinerii studenți, să se adapteze mediului şi să-şi dezvolte la maxim calităţile de soft-skills. Prin urmare, poţi fi sigur că BEST oferă tinerilor entuziaşti diverse cursuri gratuite, evenimente motivaţionale şi sprijin în carieră.
#3. Combini teoria cu practica
În procesul de studii inginereşti, este cert că ai nevoie de punerea lucrului în practică, pentru ca acesta să funcţioneze şi aici e cel mai admirabil moment prin faptul că ai posibilitatea să creezi ceva la propriu: o aplicaţie web, un proiect inovativ, un aparat ce funcţionează și nu doar.
#4. Ingineria rezolvă problemele!
În mod normal, cu toţii am avut probleme la capitolul adaptarea în noul mediu academic, am fost epuizaţi din cauza materialului, dar nu au fost probleme de netrecut, pentru că orice „student la tehnică” ştie să se descurce şi în cele mai dificile momente. Astfel, a te orienta spre inginerie înseamnă multe pentru tânărul student, în primul rând, pentru că specializarea oferă dublă pregătire, astfel încât după absolvire poţi activa în diferite medii de lucru. Mitul că nu merită să urmezi ingineria este pe cale de dispariţie, deoarece, din estimările realizate, reiese faptul că ingineria este una din meseriile de viitor.
Dacă planul ți se pare motivant, găsește mai multă informaţie pe site-ul oficial BEST sau pe pagina Facebook a organizației BEST Chișinău.