Cum demonstrează copiii din regiunile Moldovei că ocrotesc natura

copii
Foto: PC: Sergiu Ștefan

Elevii claselor primare din Hîncești au arătat ce importanță are natura pentru ei într-o serie de activități dedicate bilunarului ecologic. 

Mai întâi, elevii au participat la acţiuni de salubrizare. Ei au făcut ordine pe teritoriul din preajma şcolii. Au participat toţi, fiind convinși că doar aşa vom avea un mediu sănătos.

Pentru a da un ton mai vioi activităţilor, a urmat o serbare cu genericul „Ziua Pământului”. Ei au venit cu un apel către toți: „Să protejăm natura, pentru că e lumina vieţii noastre!” Copii au prezentat desene, cântece, recitale de poezii. Precum e şi firesc, una din clase a prezentat o lecţie publică la Ştiinţe. Elevii nu doar au vorbit despre natură, dar au și făcut o analiză a situaţiei mediului din localitatea lor.

„Ocrotirea naturii este o datorie a fiecărui cetăţean. Educaţia ecologică realizată în cadrul lecţiilor şi activităţilor extracurriculare în clasele primare ne ajută să formăm un cetăţean responsabil. Elevii au demonstrat că natura e frumoasă, dacă o păstrează. Fiecare poate să-și aducă aportul în acest sens”, a menţionat directorul adjunct al claselor primare, Raisa Dumbravă.

*Articol de Sergiu Ștefan

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente