Alegeri Locale: Oazu Nantoi – candidatul PPEM la funcția de Primar al Chișinăului

nantoi-3
Foto: PC: curentul.md

Anunțul a fost făcut astăzi, într-o conferință de presă, de către președintele Blocului Electoral „Platforma Populară Europeană din Moldova”, Iurie Leancă.

„Am pornit de la ideea că trebuie să le oferim cetăţenilor şansa de a vota pentru un proiect pro-european, unul în care ne angajăm să ducem mai departe Moldova spre Europa și să o scoatem din mâinile grupurilor de interese care se află acum la guvernare. PPEM va fi în alegeri și va obține o reprezentativitate puternică”, a declarat Iurie Leancă.

El a mai spus că Oazu Nantoi a fost ales candidatul PPEM pentru Primăria capitalei pentru că este un om responsabil, matur, cu o imagine nepătată şi integră și cu o bogată experiență politică. „Oazu Nantoi este un foarte bun comunicator, care va şti să eficientizeze Consiliul Muncipal, un om care vine la Primărie să dea un impuls deciziv dezvoltării Chișinăului”, a afirmat Iurie Leancă. Potrivit lui, decizia a fost luată după mai multe analize și discuții pe interior, pornind de la așteptările pe care le au locuitorii capitalei față de viitorul primar.

De asemenea, Iurie Leancă a precizat că PPEM mizează pe un dialog activ cu cetăţenii. „Campania noastră nu va fi una bazată pe artificii de imagine, dar se va axa pe o comunicare directă cu cetăţenii, vom face campanie cu puţini bani, dar cu multă energie”, a conchis liderul PPEM.

La rândul său, Oazu Nantoi a spus că echipa PPEM va lucra pentru un oraş cu faţa umană. „Candidez în calitate de persoană care ştie să meargă pe jos prin Chişinău, care ştie cum se circulă în transportul public, în calitate de persoană care are experienţa de a fi consilier muncipal, şef de direcţie la Guvern şi în calitate de inginer. Văd o mulţime de probleme şi mă bucură faptul că în spatele meu este o echipă de oameni competenţi, oneşti şi de încredere, echipă care ne va ajuta să trecem de la vorbe la fapte”, a menționat candidatul PPEM la funcția de Primar al Chișinăului.

Oazu Nantoi a absolvit Institutul Politehnic din Chişinău. Între anii 2007și 2009 a fost consilier municipal în Chișinău. Este membru-fondator al Asociaţiei pentru Politică Externă. În perioada 1991 – 1992 a fost șef de direcţie Analiză Politică pe lângă Preşedintele Republicii Moldova. Între anii 1996 și 1998 a fost membru al Senatului Fundaţiei Soros din Moldova. În 1998 a fost șef de direcţie în cadrul Comisiei Interdepartamentale pentru Coordonarea Politicii de Stat în localităţile din stânga Nistrului. Din 2000 şi până în prezent este director de programe în managementul conflictelor la Institutul de Politici Publice. Este născut în anul 1948, la Vancicăuţi, reg. Cernăuţi, Ucraina. Este căsătorit şi are doi copii. Vorbește limbile română, rusă, ucraineană și engleză.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente