(studiu) Arătoși sau nu prea? Află cine sunt cei mai frumoși moldoveni

im-12
Foto: Află cine sunt cei mai frumoși moldoveni PC: city-of-brides.com

„Cât de mulțumiți sunt moldovenii de felul în care arată?” este întrebarea pe care și-au pus-o cei de la Magenta Consulting. 72% din moldovenii chestionați sunt mulțumiți de felul în care arată aceștia în oglindă.

Oglindă, oglinjoară, câți moldoveni se cred cei mai chipeși din țară?

Mitul că moldovencele sunt frumoase este confirmat și susținut chiar de ele însele. Mai mult decât atât, nici bărbații moldoveni nu se consideră mai puțin simpatici. Așadar, la întrebarea despre cât de satisfăcuți sunt respondenții de aspectul său fizic, trei sferturi din ei au răspuns că sunt satisfăcuți de felul în care arată. Cei mai frumoși, adică foarte satisfăcuți de înfățișarea lor, sunt 34% de moldoveni.

Cu 4 la sută sunt mai mulți cei ce sunt mulțumiți de aparența sa. Doar 20% din intervievați au rămas între nici și nici, adică au o părere și atitudine neutră în legătură cu aspectul lor fizic. Plăcut este faptul că avem doar 2% de moldoveni totalmente nesatisfăcuți de ceea ce le apare în față atunci când se privesc în oglindă.

Sondaj Magenta Consulting moldoveni frumusete frumos aspect

Frumusețea pusă pe criterii

Categoria moldovenilor care sunt foarte împăcați cu aspectul său fizic, conform sondajului, este reprezentată în mare parte de tinerii cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani, cei ce dețin propria afacere și cei ce au un venit lunar de la 4.000 de lei. La nivel național însă categoria moldovenilor satisfăcuți de înfățișarea sa este reprezentată aproape în mod egal atât de femei cât și de bărbați, atât de cei de la sat, cât și de cei de la oraș.

Pentru persoanele care au o atitudine neutră față de felul în care arată, de asemenea, este egal raportul dintre femei și bărbați, precum și cel dintre locuitorii din ambele medii – rural și urban, din toate cele trei regiuni ale țării – nord, centru și sud. Majoritatea acestui grup de păreri neutre este reprezentată de persoane cu vârsta cuprinsă între 30 și 40 de ani, văduvi și văduve și pensionari.

Cei mai puțini, cele 5 la sută de moldoveni care au recunoscut pentru studiu că au o părere negativă față de aspectul lor fizic sunt, din nou, reprezentați în egală măsură de femei și bărbați și de locuitorii urbani și cei rurali. Doar că în acest caz, cei mai mulți sunt moldovenii din regiunea de sud a țării care nu sunt satisfăcuți de înfățișarea lor. De asemenea, această categorie este reprezentată de persoane ce au între 30 și 40 de ani și sunt văduvi sau văduve.

Nu contează câți ani aveți, câți bani în portofel purtați, de unde veniți – de la oraș sau sat, important este cum vă simțiți. Mai important este să vă simțiți frumoși și senini, deoarece un om frumos este încrezător în propria persoană, iar încrederea în sine dă rod unor realizări deosebite și utile.

Sondajul despre părerea moldovenilor față de aspectul lor fizic a fost realizat pe un eșantion de 641 de persoane. Datele din această cercetare sunt reprezentative la nivel național și au o marjă de eroare de ±3,9% la un interval de încredere de 95%. Datele au fost colectate în perioada 2 – 10 martie 2015.

Share: Share on Facebook Share on Twitter Share on Telgram
Autoare:Olesea Cember
Comentarii
  • Știri pentru tine
  • Lifestyle din stânga nistrului

  • Portalul CIVIC.MD: Activitati ONG, anunturi, granturi, job-uri, voluntariat, evenimente